Campionate

VIDEO Legenda s-a întors! » Henry a marcat la primul său meci de la revenirea la Arsenal

În 370 de meciuri jucate între 1999 şi 2007, Henry marcase 226 de goluri la "tunari"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Împrumutat pentru două luni de la Red Bull New York, francezul de 34 de ani i-a calificat pe ”tunari” în ”16-imile” Cupei. Primul şut, primul gol!

Întoarcerea lui Thierry Henry la Arsenal are toate ingredientele unei poveşti de succes. "Una tocmai bună de spus nepoţilor", cum a sugerat managerul Arsene Wenger, după ce fostul internaţional francez, 34 de ani, i-a calificat pe "tunari" în "16-imile" Cupei Angliei, înscriind unicul gol al confruntării cu Leeds.

Nici eroului serii nu-i vine să creadă. "În urmă cu două săptămîni eram în vacanţă, undeva pe o plajă din Mexic. Nici prin cap nu-mi trecea că voi îmbrăca din nou tricoul Arsenalului şi că voi deveni omul meciului. N-a fost în planul meu". Dar s-a întîmplat.

Wenger s-a înţeles cu New York Red Bulls să i-l împrumute pe Henry timp de două luni, cît campionatul nord-american e în pauză. Francezul şi-a întrerupt concediul, a îmbrăcat iar treningul de antrenament şi luni seară a aşteptat cuminte pe bancă pînă în minutul 68, cînd Wenger l-a aruncat în luptă. Iar 10 minute mai tîrziu a expediat balonul în plasă. La primul său şut de la revenire!

"Henry era deja o legendă aici. Iar ce s-a întîmplat cu Leeds n-a făcut decît să-i sporească şi mai mult faima" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

1.769 de zile trecuseră de la ultimul meci al francezului în tricoul Arsenalului, disputat pe 7 martie 2007

Aici ai VIDEO cu golul marcat de Henry!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.