Campionate

Menotti: ”Dacă Neymar vrea să fie Ronaldo, să se ducă la Real. Dacă vrea să fie Messi, să treacă la Barcelona”

Menotti a pregătit-o pe FC Barcelona în 1984

Articol de Constantin Popescu  —  miercuri, 11 ianuarie 2012

Invitat la ”Radio Marca”, tehnicianul argentinian Cesar Luis Menotti s-a referit şi la marea miză de pe piaţa transferurilor, Neymar, curtat şi de Real Madrid, şi de FC Barcelona.

Campion al lumii cu ”pumele” în 1978, antrenorul de 73 de ani l-a sfătuit pe atacantul brazilian: ”Dacă vrea să fie Cristiano Ronaldo, să se ducă la Real. Dacă vrea să fie Messi, să semneze cu Barcelona. Doar de el depinde ce doreşte să ajungă”.

A avut, totodată, un mesaj pentru Ronaldo: ”Spune uneori lucruri care mă fac să rîd. Zice, de pildă, că este cel mai drăguţ... Şi ce dacă! Fotbaliştii nu trebuie să fie drăguţi”. L-a înţepat şi pe Mourinho: ”În teatre precum Bernabeul e nevoie de un tehnician care conduce în smoking”. În schimb, ”Guardiola va rămîne mulţi ani la Barcelona. Nu va părăsi nici jucătorii, nici oamenii de acolo. Echipa va pierde meciuri, dar stilul de joc - niciodată”.

În privinţa celui mai bun fotbalist din istorie, Menotti susţine că ”primul este Pele. Un amestec de Di Stefano, Maradona, Cruyff, Messi, toţi într-un singur jucător”.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.