Stranieri

Lucescu progresează: se ridică din pat, stă şi pe fotoliu, iar medicii se vor pronunţa azi asupra datei externării

În spital, Lucescu duce dorul treningului de antrenor de la Șahtior. FOTO Reuters

Articol de Justin Gafiuc  —  joi, 12 ianuarie 2012

Preparatorul fizic al lui Şahtior, Carlo Nicolini, spune că, la Bucureşti, l-a simţit pe Lucescu gata să iasă imediat din spital spre a se întoarce la Doneţk. Familia îl sfătuieşte să ia o pauză pînă la vară


"Mircea se simte tot mai bine. Are tensiune bună, acum se ridică şi din pat, poate sta în fotoliu, dar nu foarte mult timp, fiindcă oboseşte. Joi se va şti în principiu cînd va fi externat",

au explicat, ieri, pentru GSP, apropiaţi ai familiei Lucescu. "Încă nu poate primi vizite, care ar presupune un efort suplimentar din partea pacientului. Trebuie să mai aşteptăm", a punctat şi Bogdan Popescu, purtătorul de cuvînt al Spitalului Universitar.

"Să nu se simtă lipsa lui Lucescu!"
Antrenorul doreşte să revină cît mai repede la Doneţk, în ciuda sfaturilor familiei de a lua o pauză pînă la vară, astfel încît să aibă parte de o recuperare optimă. "Personal, cred că Lucescu va veni alături de noi după turneul din Dubai. Ne întoarcem de acolo pe 24 ianuarie, iar pe 27 vom pleca în Spania" a fost, din Ucraina, precizarea secundului lui Şahtior, Alexandru Spiridon, care a condus echipa la reunirea de ieri.

A completat: "Echipa nu a murit! Nu poate muri atîta vreme cît există un preşedinte ca Rinat Ahmetov. Vom lucra în aşa fel încît grupul să nu sufere nici o schimbare. Cînd antrenorul se va întoarce nici să nu observe că în această perioadă nu a fost cu noi. Avem o experienţă tristă în trecut. Cînd domnul Lucescu a avut probleme cu inima am fost eliminaţi de Timişoara din Ligă. Nu trebuie să se întîmple din nou aşa ceva".

Modelul Srna
Iar preparatorul fizic Carlo Nicolini, care s-a aflat şi el, marţi, în mica delegaţie ucraineană venită să-l viziteze pe Lucescu, a mărturisit că antrenorul i-a dat cîteva sfaturi: "Să fim mai concentraţi, să acordăm atenţie mai mare fiecărui detaliu! Mister e foarte puternic şi acum trebuie să se concentreze asupra recuperării sale rapide. Dacă medicii l-ar fi lăsat să aleagă, ar fi venit lîngă echipă chiar de azi. Dario Srna, căpitanul echipei, va încerca să-şi facă treaba acum chiar mai bine decît înainte şi să dea un exemplu tuturor colegilor".

"Sînt sigur că Lucescu nu va sta două luni departe de fotbal. Va face la fel ca în 2009, cînd a revenit aproape imediat după un infarct"
Arcadie Zaporojanu, impresar, în presa din Ucraina

Medicul care a gestionat "cazul Lucescu" trece la Minister
Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, omul care a preluat cazul lui Lucescu imediat după producerea accidentului de vinerea trecută, a fost numit ieri subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii. El îl înlocuieşte pe Raed Arafat, care şi-a dat demisia în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.