Campionate

FC Barcelona îl cere Valenciei pe Jordi Alba, un ”Dani Alves de flanc stîng”

Jordi Alba (în alb) ar putea ajunge coleg de linie cu Dani Alves

Articol de Constantin Popescu  —  joi, 12 ianuarie 2012

FC Barcelona îşi remodelează zona stîngă a defensivei. Cum brazilianul Maxwell tocmai a plecat la PSG, iar francezul Abidal a început să-şi piardă răbdarea aşteptînd prelungirea şi e tentat de Manchester City, oficialii din ”Camp Nou” vor să-l aducă de la Valencia pe Jordi Alba.

Fundaşul de 22 de ani este preferat din mai multe motive: 1. Cunoaşte stilul de joc ”blaugrana” deoarece s-a format în La Masia; 2. Prin fizic şi vocaţie ofensivă are ”un profil similar brazilianului Dani Alves”, care acoperă banda dreaptă a trupei lui Guardiola; 3. I se termină contractul în 2013, Valencia ar dori o prelungire pînă în 2017, dar jucătorul e atras de o revenire la Barcelona.

Alba a fost crescut de Barcelona, unde a ajuns la 9 ani, formîndu-se în cunoscutul centru La Masia. Însă, fiindcă era prea scund (acum are 1,70 metri), a fost lăsat liber în 2005. A trecut la UE Cornella, localitate de lîngă Barcelona, pentru ca în 2007 să-l cumpere Valencia cu doar 6.000 de euro. Pe ”Mestalla” a progresat, ajungînd din sezonul trecut titular. În 2011 a ajuns şi-n ”naţionala” mare a Spaniei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.