Campionate

VIDEO Messi rămîne cel mai bine cotat jucător din lume şi în 2012. Cel mai scump român, nici măcar în Top 50!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 ianuarie 2012

În vîrstă de 24 de ani, argentinianul celor de la FC Barcelona, Lionel Messi, rămîne cel mai bine cotat jucător din fotbalul mondial şi în 2012, cu o sumă de transfer de domeniul SF pentru echipele din România.

Cu 100 de milioane de euro trecute în dreptul valorii sale, nu este ajuns nici măcar de Cristiano Ronaldo, portughezul "galacticilor" fiind la 10 milioane de euro distanţă de Balonul de Aur.

Vîrful Barcelonei a venit în Spania în urmă cu 12 ani, transferat gratis de la Club Atletico Newell's Old Boys şi a uimit întreaga planetă cu evoluţiile sale, pentru care a primit 3 Baloane de Aur. În acest sezon a înscris 29 de goluri în 28 de partide, fiind considerat un om de bază a catalanilor. VEZI MAI JOS CE POATE FACE CU MINGEA!

1.Lionel Messi (FC Barcelona) - 100 de milioane de euro
2.Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 90 de milioane de euro
3.Andres Iniesta (FC Barcelona) - 65 de milioane de euro
4.Cesc Fabregas (FC Barcelona) - 54 de milioane de euro
5.Wayne Rooney (Manchester United) - 54 de milioane de euro

Cel mai valoros român, nici măcar în Top 50

Gabi Torje (Udinese) şi Cristi Chivu (Inter) îşi dispută titlul pentru cel mai scump jucător român. Cotaţi la cîte 6 milioane de euro, situaţia celor doi jucători este asemănătoare. Nici unul nu mai prinde locul de titular la echipa de club. În ianuarie anul trecut, Chivu (31 de ani) era cotat la 11 milioane de euro.

Aflaţi la o diferenţă colosală de primul loc, Torje şi Chivu nu prind nici măcar un loc în Top 50 al celor mai valoroşi jucători din lume.

*sume conform transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.