Campionate

Cine vine din urmă la FC Barcelona? Echipa secundă e printre codaşe în liga a doua

Barcelona B: de aici ar trebui să apară ”noul Messi, ”noul Xavi”, ”noul Iniesta”

Articol de Constantin Popescu  —  luni, 16 ianuarie 2012

FC  Barcelona este un exemplu prin modul în care formează şi lansează fotbalişti. Celebrul său centru La Masia a scos constant jucători de calitate, capabili să urce repede la echipa mare. Acum există însă o problemă. Privind un nivel mai jos, Guardiola cu greu poate alege, deoarece puştii de la formaţia secundă nu mai conving.

Deşi unii, gen Dos Santos, Sergi Roberto, Rafinha, Bartra, Deulofeu, au şi experienţe lîngă Messi, Xavi şi ceilalţi, absolut nimeni nu rupe gura tîrgului. Situaţia se răsfrînge automat asupra echipei. Dacă sezonul trecut a terminat liga secundă în plutonul fruntaş, în actuala stagiune Barcelona B se găseşte printre codaşe: abia locul 14 după 20 de etape, cu numai 24 de puncte, 15 sub liderul La Coruna (6 victorii, 6 remize, 8 eşecuri).

Nici atacul nu funcţionează, 30 de goluri marcate, dar nici defensiva, învinsă tot de 30 de ori. Ultimul triumf datează tocmai din 26 noiembrie, 2-1 cu Celta Vigo, de atunci înregistrînd 3 înfrîngeri şi două egaluri.

Antrenorul echipei este Eusebio, cel ce l-a înlocuit în vară pe Luis Enrique, plecat la AS Roma. Fostul mijlocaş ”blaugrana” are justificări: în presezon nu a putut conta pe mulţi dintre jucători, plecaţi la echipa mare ori la CE Under 21, cei achiziţionaţi încă nu s-au adaptat la filozofia clubului, iar juniorii promovaţi nu s-au acomodat la noua categorie. Explicaţiile nu ţin însă de cald. Fiindcă, aşa cum a titrat ”El Mundo Deportivo”, ”situaţia de la filială îngrijorează şi merită mai multă atenţie”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.