Liga 1

Bijuterie de la Porto! » CFR ia un jucător cu o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro

Sergio Oliveiro a fost convocat şi la loturile naţionale ale Portugaliei.

Articol de Valentin Şchiopu  —  marţi, 17 ianuarie 2012

Sergio Oliveira (19 ani) e aproape să semneze cu gruparea din Gruia. Mijlocaşul ofensiv e cel mai tînăr jucător folosit într-un meci oficial din istoria lui Porto.

Clujenii sînt aproape de a aduce în Gruia un internaţional de tineret lusitan, considerat un jucător cu un potenţial uriaş de specialiştii din Portugalia. Este vorba de mijlocaşul ofensiv Sergio Oliveira (19 ani), care a stabilit un record la Porto, debutînd la numai 17 ani şi 4 luni într-un meci oficial la gruparea "dragonilor". De altfel, portughezii i-au şi stabilit o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro. În sezonul trecut, Oliveira a fost împrumutat la Beira Mar, unde a evoluat în 6 partide, pentru ca din vară tînărul mijlocaş să fie cedat temporar în Belgia, la Malines. Sergio nu s-a adaptat în Jupiler Pro League şi e gata să-şi rezilieze contractul pentru a reveni la Porto. Jorge Costa s-a interesat de jucător, iar portughezii i-au transmis că agreează varianta unui împrumut cu opţiune de transfer definitiv. Cel mai probabil, mutarea se va perfecta peste o săptămînă.

Vicecampion mondial în Columbia
Oliveira a ajuns la Porto la 10 ani, făcîndu-şi junioratul la echipa de la care CFR i-a mai transferat pe Beto şi Rui Pedro. Mijlocaşul de 19 ani a jucat la toate nivelurile la "naţionalele" de juniori şi de tineret. Cu Oliveira în lot, Portugalia a fost vicecampioană mondială în 2011, în Columbia, la turneul final Under 20. Sergio a fost titular în finala pierdută de portughezi, 2-3, în prelungiri, cu Brazilia.

"Vreau să plec de la Malines!"
Sergio Oliveira nu vrea să mai rămînă în Belgia, deşi e împrumutat pînă în iulie. Mijlocaşul a explicat într-un interviu acordat în Maisfutebol de ce nu s-a adaptat la Malines. "Nu pot să spun că a mers totul rău, fiindcă din orice experienţă poţi învăţa. Nu m-am adaptat la fotbalul de acolo, la metodele de antrenament. Vreau să plec de aici şi aştept ca Porto să facă demersurile necesare pentru ruperea contractului", a declarat Oliveira, care e dorit în Portugalia şi de gruparea din liga secundă Penafiel.

Porto l-a cumpărat cu o mie de euro!
Portughezul a ajuns la Porto, la 9 ani şi 10 luni. "Dragonii" au plătit 1.000 de euro pentru a-l aduce de la modesta echipă Pacos de Brandao. Porto a cîştigat atunci bătălia cu Sporting pentru a obţine semnătura puştiului care la aproape 10 ani atrăsese deja atenţia scouterilor care lucrau pentru cluburile importante din Portugalia. Oliveira a jucat primul său meci oficial la 17 ani, 4 luni şi 15 zile, cînd i-a oferit o pasă de gol lui Hulk în victoria lui Porto, din Cupă, 4-0 cu Sertanense.

Remarcat de Queiroz
Sergio l-a impresionat şi pe selecţionerul Portugaliei din perioada 2008-2010, Carlos Queiroz. Acesta l-a remarcat la un turneu de fotbal dedicat ţărilor vorbitoare de portugheză disputat în Brazilia în 2008. Sergio a fost ales cel mai bun jucător al turneului şi a fost lăudat de Queiroz. "Rareori mi-a fost dat să lucrez cu un copil atît de inteligent. E un mijlocaş de mare perspectivă", a spus atunci Queiroz.

44 de selecţii la "naţionalele" de juniori şi de tineret a adunat Oliveira în cariera sa

"În afara lui Godemeche s-ar putea să mai aducem un jucător. Vom vedea în zilele următoare dacă vom reuşi să mai facem un transfer" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.