Tenis

Soare australian! » Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea s-au calificat în turul doi la Australian Open

Monica Niculescu și-a asigurat 20.000 de dolari pentru calificarea în turul doi

Articol de Mihaela Simion  —  marţi, 17 ianuarie 2012

Monica Niculescu s-a calificat, ieri, în turul doi al primului turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Alize Cornet cu 5-7, 6-0, 6-3. CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZULTATELE DE LA TURNEU!

Românca şi-a păstrat statutul de favorită şi a trecut mai departe pe hardul australian. Deşi nu a avut o misiune facilă în faţa lui Alize Cornet (85 WTA), Monica Niculescu s-a impus cu 5-7, 6-0, 6-3 la finalul unui meci plin de răsturnări de situaţie care a durat trei ore şi zece minute.

Citeşte AICI totul despre victoria
de senzaţie obţinută de Sorana
în faţa cîştigătoarei de la US Open!

Doborîtă de greşeli
Întîlnirea dintre cele două jucătoare a debutat sub semnul echilibrului. Fiecare şi-a adjudecat cu uşurinţă game-urile pe propriul serviciu, încercînd din cînd în cînd să-şi surprindă adversara cu cîte o scurtă sau o venire la fileu surprinzătoare. Dornică să preia conducerea, Monica s-a desprins la scorul de 3-3, însă nu şi-a păstrat avantajul decît un game. Spre finalul setului, franţuzoaica a găsit momentul prielnic să facă break, profitînd de greşelile neforţate ale româncei şi a închis primul act în favoarea sa, cu 7-5.

Zvîcnirea Monicăi
Situaţia nu s-a mai repetat însă în continuarea meciului. După ce a aruncat de cîteva ori cu racheta şi s-a descărcat nervos, Monica Niculescu şi-a îmbunătăţit jocul, iar roadele s-au văzut pe tabela de scor. Un sec 6-0 în setul secund, cu românca aflată în totalitate la conducerea partidei, nelăsînd de la ea nici măcar un punct fără să lupte pînă la limite. S-a ajuns în actul decisiv, unde Monica a trăit periculos. Cornet s-a desprins la 3-1, însă ajunsă în situaţia de a servi pentru 4-1, a întîlnit o apărare de fier din partea româncei. Cu o deplasare excelentă, profitînd de fiecare greşeală a franţuzoaicei, Monica Niculescu a închis tabela după o serie de cinci game-uri cîştigătoare şi a obţinut biletul pentru manşa secundă. Acolo unde va da peste Pauline Parmentier (70 WTA), o altă reprezentantă din "Hexagon".

Eliminaţi
Victor Hănescu, singurul reprezentant pe tabloul masculin, a ratat accederea în turul doi la Australian Open. Românul a fost învins, cu 6-2, 6-1, 6-2, de Tobias Kamke (Ger). Nici Simona Halep nu a reuşit să treacă în manşa secundă. Sportiva română a pierdut cu 1-6, 6-3, 5-7 în faţa Paulei Ormaechea, argentiniancă venită din calificări.

4 jucătoare românce rămase în turneu

Astăzi, 4 jucătoare din România încearcă să treacă de primul tur de la Australian Open, după meciuri dificile împotriva unor adversare catalogate ca favorite numerele 6, 7 şi 23.

Samantha Stosur (AUS) - Sorana CÎRSTEA (ROM) 6-7, 3-6
Vera Zvonareva (RUS) - Alexandra DULGHERU (ROM) 7-6, 6-7, 6-3
Irina-Camelia BEGU (ROM) - Carla Navarro (SPA) 1-6, 5-7
Roberta Vinci (ITA) - Alexandra CADANTU (ROM) 6-0, 6-1
CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZULTATELE DE LA TURNEU!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.