Liga 1

"Cazul Torje arată nivelul scăzut al fotbalului românesc, iar Mutu şi Tamaş n-au reuşit din cauza educaţie precare"

Articol de Viorel Tudorache  —  marți, 17 ianuarie 2012

În deschiderea Seminarului Tehnic care se desfăşuară în această dimineaţă la Casa Fotbalului, directorul tehnic al FRF, Mihail Marian, a prezentat "Strategia de dezvoltare a fotbalului românesc 2012-2016.

"Sperăm să fie un început. Se doreşte ca anul 2012 să fie unul al schimbărilor din temelii a fotbalului românesc pentru a opri declinul evident pe care îl traversăm. Ne-am pierdut identitatea, nu mai avem un stil de joc aşa cum se întîmpla cu ani în urmă. Selecţionerul Victor Piţurcă ne-a cerut să implementăm la nivelul copiilor şi juniorilor un stil de joc tehnic bazat pe calităţile fotbalistului român, inteligenţă şi posesie", a explicat Mihail Marian.

Federalul a identificat şi cîteva cauze ale decăderii fotbalului românesc. Una dintre acestea "Slaba reprezentare pe plan internaţional a şcolii româneşti de fotbal atît la nivelul antrenorilor, cît şi al fotbaliştilor. Avem doar patru antrenori care ne reprezintă cu adevărat în lume, iar Mutu şi Chivu sînt singuri jucători exponenţiali. Cazul lui Torje, cel mai bun din 2011, dar cu probleme de adaptare la Udinese, caracterizează perfect nivelul scăzut la care a ajuns fotbalul românesc".

Educaţia fotbaliştilor români este o altă carenţă evidenţiată de Mihail Marian, care i-a dat ca exemple negative pe Mutu şi Tamaş: Cei doi n-au reuşit nu din cauza talentului, ci a caracterului".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.