Liga 1

"Săgeată" în Beijing! » Dinamo rămîne fără cel mai prolific atacant din acest sezon

Niculae a mai evoluat în străinătate la Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz, Inverness şi Kavala

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Vicecampioana Chinei, Beijing Guoan, plăteşte un milion de dolari pentru Marius Niculae, iar atacantul va primi un contract anual de 700.000 $.

În următoarele două zile, Marius Niculae va lua drumul Chinei, iar Dinamo va rămîne fără cel mai bun atacant din acest campionat şi golgeterul la zi al Ligii 1, cu 14 reuşite. Beijing Guoan a făcut o ofertă ce nu va putea fi refuzată de conducerea "cîinilor", un milion de dolari, întrucît şefii i-au promis lui Marius că va fi lăsat să plece în cazul unei propuneri atractive pentru club şi jucător.

În urmă cu două luni, cînd Jeju United, Pohang Steelers şi Beijing Guoan oferiseră 700.000 de dolari pentru atacantul de 30 de ani, acţionarii s-au opus, spre nemulţumirea lui Niculae, începînd un război rece între fotbalist şi conducere la acea vreme. Acum e greu de crezut că acţionarii îi vor mai putea bara drumul spre Asia avînd în vedere că există o înţelegere cu "Săgeată" cum că poate pleca pentru un milion de dolari!

Surse autorizate din cadrul clubului susţin că toate formalităţile vor fi rezolvate azi sau mîine, apoi Marius va decola spre Beijing, unde va semna un contract pe două sezoane, cu un salariu anual de 700.000 de dolari, triplu decît în Ştefan cel Mare!

Alexe îi ia locul
Viitoarea ofensivă a roş-albilor a fost deja schiţată de staff-ul tehnic. Plecarea lui Niculae va aduce schimbări în atac. Ionel Dănciulescu va rămîne vîrf de lance, urmînd să fie susţinut de Marius Alexe, mutare gîndită de antrenori încă de cînd a fost transferat Alexandru Curtean, care va evolua ca mijlocaş stînga.

Goga şi Wesley reintră în calcule
Imediat ce Niculae va semna actele cu Beijing Guoan, iar transferul va deveni oficial, dinamoviştii vor începe negocierile pentru Dorin Goga. Cu o parte din banii veniţi de la chinezi, "cîinii" speră să-l convingă pe atacantul Timişoarei să semneze, problema reprezentînd-o salariul stagional al acestuia, 350.000 de euro. Cristi Borcea rămîne fidel ideii sale de a-l aduce pe Wesley de la Vaslui, însă tratativele cu Porumboiu sînt dificile.

E greu cu Bratu
Atacantul Florin Bratu, care se antrenează cu Dinamo, are şanse destul de mici să rămînă în Ştefan cel Mare. Fotbalistul de 32 de ani este curtat de cîteva echipe din străinătate şi, dacă discuţiile se vor concretiza, Bratu va fi lăsat să plece, în urma unei înţelegeri între conducere şi jucător.

675.000 de euro a plătit Dinamo către Inverness, în vara lui 2008, pentru transferul lui Marius Niculae

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.