Campionate

FOTO&VIDEO » Au venit, au jucat, au bătut. Real - Barca 1-2. Que pasa, Jose? 72% posesie pentru catalani

Căpitanul Puyol plutește în careul madrilen și egalează cu capul de lîngă Pepe. FOTO Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 19 ianuarie 2012

Dominat la toate capitolele şi cu o defensivă experimentală, Real a condus la pauză, dar s-a predat aseară din nou în faţa superiorităţii Barcelonei. Semifinala pare o iluzie


Primul El Clasico din 2012. 39 de zile după ciocnirea din La Liga. Aceeaşi scenă, "Bernabeu" din Madrid, dar altă competiţie, Cupa Regelui Spaniei. Acelaşi deja-vu, ca scenariu şi sentinţă, deşi era manşa întîi a "sferturilor", în ziua în care Guardiola a sărbătorit 41 de ani. Coincidenţă ori nu, rivalul Mourinho va împlini 49 după retur. Probabil Jose nu va avea ce sărbători: Barca a bătut aseară iar Realul, deţinătoarea trofeului. Numai cu 2-1 acum, dar calificarea e aproape.

VEZI AICI IMAGINI SENZAŢIONALE DE LA MECI ŞI CUM S-AU MARCAT GOLURILE!

Filmul s-a derulat la fel. Pep a repropus formaţia din campionat, însă cu Pinto în poartă. Jose a venit în defensivă cu surprizele Altîntop pe dreapta (doar 296 de minute în acest sezon!), cu Carvalho stoper, revenit după 3 luni de accidentare, şi celebrul "trivot" la mijloc, cu Lass titular!

Tiki-taka gripată
Prima ocazie rupe echilibrul pe tabelă. Ronaldo, lansat de Benzema, îl ameţeşte pe distratul Pique şi-l execută, printre picioare, pe complicele Pinto. Ritmul urcă brusc, jocul se deschide. Replică Alexis, dar Iker are şansă, transversala salvîndu-l la "capul" piticului chilian! Tiki-taka suferă, madrilenii fac presing şi se strîng extraordinar în 30 de metri, lăsînd spaţii puţine. Este nevoie de Messi, care nu-l surprinde la colţ pe Casillas. Iniesta ratează ţinta din 6 metri, după un "Triunghi al Bermudelor" cu Xavi şi Alexis! Scapă Real şi la "explozia" lui Alexis, oprit greşit pentru ofsaid din cursa spre gol! 1-0, avantaj la pauză în premieră pentru Mourinho în Clasico!

1-2 şi scorul barelor
Avantaj risipit însă imediat după reluare. Puyol egalează din plonjon cu capul, în admiraţia lui Pepe, spectator la cornerul bătut de Xavi. Real tremură, iar Barca îşi revine. Iker are pact cu barele. Şutul trimis de Iniesta e deviat de Ramos chiar în vinclu! Şi Pinto are noroc, Benzema nimerind în replică stîlpul drept, din centrarea lui Altîntop. Mourinho se decide să rişte şi face o dublă schimbare cu profil ofensiv, mizînd pe Ozil şi Callejon. Tot Barca e periculoasă, şi tot din fază fixă, însă Busquets nu-i la fel de precis cu capul. Abidal nu mai iartă însă, după o genială pasă lobată a lui Messi: 1-2. La fel ca-n campionat, Barca a întors din nou, arvunind semifinala.

72 la sută a fost posesia mingii avută aseară de Barcelona

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.