Handbal

Muntenegru, ultima echipă în grupa României în turneul preolimpic

Valentina Ardean-Elisei (foto: Marius Ionescu)

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 20 ianuarie 2012

Angola a cîştigat vineri seara Cupa Africii şi a trimis Muntenegru în grupa României în turneul preolimpic


Angola a cîştigat aseară Cupa Africii la handbal feminin trecînd în finală cu 26-24 (12-12). Rezultatul a trimis direct naţionala Angolei la Jocurile Olimpice, clarificînd situaţia şi în grupele de calificare la turneul olimpic.

România îşi cunoştea pînă acum doar două dintre adversare: Franţa şi Japonia. Ultima echipă din turneul preolimpic urma să fie Angola sau Muntenegru. Dacă africancele cîştigau Cupa Africii, ceea ce s-a şi întîmplat, atunci Muntenegru urma să vină în grupa României. Toată lumea ar fi preferat ca ultimul adversar să fie Angola, dar acest lucru nu a fost posibil.

În aceste condiţii, în turneul preolimpic de la Paris, pe 25-27 mai 2011, "tricolorele" vor întîlni Franţa, Muntenegru şi Japonia. Franţa este vicecampioana lumii, Muntenegru a terminat pe locul 10 la ultimul Campionat Mondial, dar are jucătoare de mare valoare, precum Bojana Popovici sau Katarina Bulatovici, iar Japonia a arătat mult poneţial la turneul final din Brazilia.

A terminat la egalitate, 28-28 cu România, iar Danemarca a trecut de nipone în "optimi" doar după prelungiri! Doar primele două clasate în turneul de la Paris vor obţine calificarea la Londra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.