Tenis

Incredibila Kim! » Accidentată, Clijsters a reuşit calificarea în sferturile de finală

Kim Clijsters şi bucuria ei de la finalul partidei cu Na Li

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Belgianca se află la ultimul său Australian Open şi va juca în runda următoare cu liderul mondial Caroline Wozniacki. CLICK AICI PENTRU A VEDEA TOATE REZULTATELE DE LA MELBOURNE!

Finala din 2011 s-a repetat în optimi de finală în 2012. Kim Clijsters şi Na Li s-au întîlnit din nou pe hard-ul albastru un pic mai devreme ca anul trecut. Cîştigătoarea a fost aceeaşi, belgianca Kim Clijsters, care s-a impus în trei seturi, cu 4-6, 7-6 (6), 6-4. Dar cifrele nu spun foarte multe despre drama care s-a învîrtit în jurul soarelui din Australia. Kim nu a învins-o doar pe Na Li, ci a învins şi durerea. În primul set la 3-3 şi 30-15, pe serviciul belgiencei, ea şi-a sucit glezna stîngă. "Bineînţeles că m-am gîndit să mă retrag, dar mi-am spus că dacă las medicamentele să-şi facă efectul şi trec peste primele douăzeci de minute, durerea trebuie să treacă şi cu ajutorul adrenalinei voi putea să zbor peste acest moment. Ceea ce s-a şi întîmplat, mă bucur că pînă la urmă nu am renunţat", a spus jucătoarea în vîrstă de 28 de ani.

Chinezoaică nervoasă
Dar accidentarea n-a fost singurul obstacol de trecut pentru fostul lider mondial. În setul al doilea, Na Li, învingătoarea de anul trecut de la Roland Garros, a avut patru ocazii de a încheia partida, conducînd cu 6-2 în tie-break. "De fiecare dată m-am gîndit că mai e un punct care trebuie jucat şi pe care ea trebuie să-l cîştige. Nu am vrut să-i dau nimic pe gratis. Cred că ea s-a simţit un pic pierdută, acest lucru m-a făcut pe mine să cred mai mult în şansele mele", a spus Kim după finalul meciului. De partea cealaltă, Na Li a părăsit conferinţa de presă în lacrimi. "Nu am jucat prea rău, poate nu am avut noroc şi poate am fost prea nervoasă în tie-break", a spus chinezoaica.

Povestea ultimului Australian Open pentru Kim continuă. Ea a anunţat că va mai juca pînă la finalul acestui an. În sferturi, o va întîlni pe Caroline Wozniacki, pe care a învins-o de cîte ori au jucat.

Cu intenţie sau fară intenţie
Tomas Berdych a fost huidut ieri de spectatorii de pe Hisense Arena, după ce la finalul meciului nu a dat mîna cu adversarul său Nicolas Almagro. Motivul? Cehul spune că spaniolul l-a lovit intenţionat cu mingea în timpul unui schimb. "Probabil, cine a jucat tenis ştie că terenul e foarte mare şi ai loc să dai mingea unde vrei", a spus Berdych. "Cînd am cîştigat punctul am zis de patru ori îmi pare rău", a spus spaniolul. Tomas s-a impus în patru seturi, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2), însă nu a fost mulţumit de acest lucru. "Credeţi că e de ajuns să-ţi ceri scuze? Trebuia să joace punctul diferit", a continuat el. Berdych va întîlni în sferturi un alt spaniol, pe Rafael Nadal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.