Handbal

Radu Voina şi-a anunţat plecarea: "Nu mai stau!"

Radu Voina

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tehnicianul reprezentativei feminine nu-şi va prelungi contractul chiar şi dacă va califica România la Jocurile Olimpice


Radu Voina, antrenorul României, şi-a anunţat plecarea de la cîrma echipei naţionale duminică seara. La şedinţa Comisiei Tehnice de la Cheile Grădiştei, tehnicianul a anunţat că nu va mai sta să le pregătească pe Elisei, Manea, Neagu şi celelalte "tricolore".
"Pot anunţa încă de pe acum că indiferent dacă ne vom califica sau nu la Olimpiadă, cariera mea la echipa naţională se va încheia", a spus Voina, care a fost numit în septembrie 2008. Cel mai bun rezultat al său e medalia de bronz de la Euro 2010, iar cel mai dezamăgitor, locul 13 de la Mondialul de anul trecut.

"Fetele o vor lua pe urma băieţilor!"
Radu Voina e sceptic în ceea ce priveşte viitorul handbalului românesc. "De mult am tras un semnal de alarmă că avem un campionat slab, că nu vin jucătoare din urmă. Dacă nu se lucrează la copii şi juniori, în scurt timp şi la fete o vom lua pe urmele băieţilor. Vom sta acasă şi ne vom uita la alţii cum evoluează la marile competiţii", a declarat Voina.

Selecţionerul crede că echipa României are totuşi şanse de calificare la Olimpiadă. "Va fi greu, dar nu imposibil. Muntenegru are cîteva jucătoare extraordinare, Franţa e vicecampioana lumii, iar Japonia a arătat ce poate la Mondiale. Şansele sînt totuşi reale", a încheiat Voina.

Rezultatele României cu Radu Voina selecţioner
CE 2008 locul 5
CM 2009 locul 8
CE 2010 locul 3
CM 2011 locul 13

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.