Campionate

Pele se compară cu Beethoven şi Michelangelo. Maradona îl ironizează

Pele și Maradona, doi foști fotbaliști enormi care nu se suferă

Articol de Constantin Popescu  —  Tuesday, 24 January 2012

Una dintre marile rivalităţi din lume este cea dintre Pele şi Diego Maradona. Pornind de la titlul de cel mai bun fotbalist din istorie - brazilianul a fost ales de FIFA, iar argentinianul de public -, războiul celor doi are parte de un nou episod.

Contrele au pornit de la o recentă afirmaţie făcută de Pele în bisăptămînalul ”France Football”. ”Eu sînt în fotbal ceea ce a fost Beethoven pentru muzică şi Michelangelo pentru pictură”, a zis cel poreclit ”Regele fotbalului”. Diego n-a ratat ocazia şi l-a ironizat rapid: ”Vîrsta influenţează anumite declaraţii date de Pele”. Ultimul are 71 de ani, iar ”Pibe d'Oro” - 20 mai puţin.

Precedenta şicană dintre ei tocmai avusese loc luna trecută, cu aceeaşi desfăşurare. ”Neymar este cel mai bun din lume pentru că e mai complet. Messi depinde de echipă”, a zis Pele, contrat de un Maradona sarcastic: ”Pele a greşit medicamentul. În loc să ia un somnifer a luat pastila pentru dimineaţă. Era confuz, nu ştia ce spune. Îl sfătuiesc ca data viitoare să ia medicaţia potrivită înainte de a vorbi. Şi să-şi schimbe medicul”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.