Campionate

VIDEO Madridul lui Mourinho a atacat, a avut ocazii, a egalat, dar a fost eliminat! The Special Out

+1 Foto
Ramos a marcat la 0-0, dar golul a fost anulat pentru un fault la Alves

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Numai în prima repriză a ratat Realul trei situaţii clare de gol. Scorul la pauză? 2-0 pentru Barca. Oaspeţii au revenit şi s-ar fi putut califica dacă ar mai fi înscris o dată!

VEZI AICI GOLURILE ŞI COMENTARIUL LIVE AL PARTIDEI!

Azi, Jose Mourinho împlineşte 49 de ani. Ar fi vrut să sărbătorească, dar nu poate. A fost aproape de o calificare istorică în semifinalele Cupei Spaniei, chiar pe terenul Barcelonei. Dacă Real ar mai fi marcat o dată şi ar fi învins pe Camp Nou cu 3-2, ar fi dat lovitura. Şi totuşi, nu a reuşit. A fost doar un 2-2 de infarct.

Portughezul, pe care Barcelona l-a refuzat ca antrenor în 2008, a schimbat tactica faţă de ultimele meciuri. Madridul a jucat curajos, a făcut presing, a pasat, a verticalizat, accelerînd jocul, a avut o primă repriză mai bună. Arogant, l-a folosit şi pe Pepe, inamicul public numărul 1. Însă, la pauză, scorul era 2-0 pentru catalani!

Unii ratează, alţii marchează
În secunda 11, oaspeţii puteau deschide scorul: Pique dormea, Higuain a rămas singur cu Pinto, dar a tras aiurea dintr-o poziţie ideală. Posesia catalană nu era perfectă, iar pe contre Ronaldo rata încă două şanse. Pentru ca apoi, în numai două minute (25-27), Mourinho să ajungă la agonie. Mingea extraordinară a lui Ozil a lovit transversala şi stîlpul din dreapta, aterizînd pe linia porţii. Imediat, Pinto s-a complicat în propriul careu şi, speriat, i-a pasat direct lui Higuain. Altă ocazie imensă: argentinianul a tras direct în portar!
Pe acest fond, Barca a scurtcircuitat jocul. Într-un final de repriză uluitor, campioana blaugrana şi-a trimis adversarul la pămînt. Messi, care nu reuşise să scape pînă atunci de marcajul albilor, a sprintat irezistibil cu balonul la picior, pasă genială, printre, şi Pedro n-a greşit ţinta. 1-0. În prelungiri, şutul splendid al lui Dani Alves, în cross, s-a oprit în plasă, la vinclu.

Madridul renăscut
Real părea KO. S-a trezit din pumni. Mourinho a mutat perfect în minutul 62. I-a scos pe obosiţii Kaka şi Higuain, aruncîndu-i în foc pe Callejon şi Benzema. Meciul a căpătat un ritm frenetic. Şi oaspeţii au egalat! Ronaldo, după o deschidere de vis a lui Ozil, şi Benzema, care a jonglat pe lîngă Puyol şi nu a iertat. De aici, Clasico pe contre. Numai că eliminarea lui Sergio Ramos, din final, a închis derbyul.

BARCELONA - REAL 2-2, în tur 2-1
(Pedro 43, Dani Alves 45plus2 - Ronaldo 68, Benzema 72)
BARCELONA: Pinto - Dani Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta (29 Pedro) - Alexis (79 Mascherano), Messi, Fabregas (70 Thiago). Antr. P. Guardiola
REAL: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - L. Diarra (52 Granero), Xabi Alonso - Kaka (62 Callejon), Ozil, C. Ronaldo - Higuain (62 Benzema). Antr. J. Mourinho
A arbitrat Teixeira Vitienes
Eliminare: Sergio Ramos (88)

Toţi au vrut penalty
Numai în prima repriză s-au cerut trei lovituri de pedeapsă: două pentru Real, una pentru Barca. În minutul 18, Busquets a blocat mingea cu mîna. Jocul a continuat, la fel ca în careul celălalt, cînd Pepe l-a împins pe Alexis (35). Patru minute mai tîrziu, oaspeţii au vrut 11 metri la blocajul lui Abidal. Nu s-a dat nimic. Arbitrul Teixeira Vitienes a greşit însă clar pentru că nu l-a eliminat pe Diarra (45), care ar fi meritat al doilea "galben" la faultul asupra lui Messi. Însă, după pauză, Teixeira a anulat corect golul lui Real: Ramos l-a tras de braţ pe Alves.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.