Campionate

Faze polemice în El Clasico. Real a cerut trei penaltyuri, Barcelona - două, arbitrul n-a dat nici unul

Prima fază controversată din El Clasico. A fost sau nu henț la Busquets?

Articol de Constantin Popescu  —  joi, 26 ianuarie 2012

Arbitrajul este unul dintre cele mai comentate aspecte ale duelului FC Barcelona - Real Madrid, 2-2 în manşa secundă a ”sferturilor” Cupei Spaniei (2-1 în tur). ”Centralul” Teixeira Vitienes s-a confruntat cu mai multe faze grele, între care 5 penaltyuri cerute de cele două echipe, fără a acorda vreunul.

1. Henţ la Busquets? După un corner, mingea a părut că a lovit în careu mîna mijlocaşului Barcelonei. La reluări se observă că balonul l-a atins mai mult în abdomen.

2. Fault la Alexis Sanchez? Pătruns în careu, chilianul a fost dezechilibrat de Pepe într-un duel umăr la umăr. Arbitrul a dictat corner.

3. Henţ la Abidal? La un şut al lui Sergio Ramos, care putea fi sancţionat pentru joc periculos, mingea a lovit mîna apărătorului francez, dar involuntar.

4. Lassana eliminat? Mijlocaşul Realului a intervenit tare la Messi. El ar fi meritat ”galben” şi, cum mai avea unul, trebuia să fie eliminat. ”Centralul” nu l-a sancţionat însă.

5. Penalty la Alexis Sanchez? Într-un alt duel direct, atacantul Barcelonei a fost împins lejer în careu de Pepe. Nici o decizie.

6. ”Roşu” Pepe? Portughezul l-a lovit în faţă pe Cesc Fabregas, fără a fi pedepsit. ”Marca” a apreciat că trebuia eliminat.

7. Gol Sergio Ramos? Fundaşul Realului a trimis mingea în plasă, însă s-a văzut clar că în acea fază l-a împins pe Daniel Alves.

8. Penalty la Benzema? Francezul a vrut să ajungă la o minge, dar s-a dezechilibrat în duelul cu Puyol. Vitienes n-a arătat nimic. ”Nici nu era cazul”, a comentat ”Marca”.

9. ”Roşu” Sergio Ramos? Madrilenul a fost eliminat în final pentru fouă ”galbene”. A doilea avertisment a părut totuşi dat uşor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.