Liga 1

Dinamoviştii vor cu orice preţ să-l ţină pe Djakaridja Kone: "Îl aşteptăm cu contractul la aeroport"

Articol de Bogdan Vladu  —  sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Djakaridja Kone va reveni miercuri în ţară, iar şefii vor să parafeze de urgenţă noul acord pentru a nu pleca în Ucraina, unde este curtat de Arsenal Kiev


Mijlocaşul lui Dinamo, Djakaridja Kone, a încheiat repede socotelile la Cupa Africii pe Naţiuni cu echipa sa naţională, Burkina Faso. După două înfrîngeri, cu Angola (1-2) şi cu Coasta de Fildeş (0-2), Burkina Faso nu mai are nici o şansă să treacă de grupe, iar Djakaridja Kone va disputa ultima partidă din grupă luni, cu Sudan.

Miercuri, mijlocaşul de 25 de ani este aşteptat de conducători cu noul contract pe masă. Recent, şefii "cîinilor" au refuzat o ofertă de la Dijon, formaţia care l-a transferat şi pe Diabate, preţul oferit de francezi fiind insuficient. Kone se află în ultimele şase luni de contract şi este curtat şi de Arsenal Kiev (locul 6 în Ucraina), aşa că acţionarii vor să parafeze repede noul contract pe 3 ani şi jumătate pentru a nu-l pierde pe mijlocaşul defensiv.

Conducerea îl aşteaptă cu un salariu de 10.000 de euro lunar, plus bonusuri consistente la meciuri jucate, puncte cîştigate cu el în teren şi la cucerirea titlului sau obţinerea Cupei României, performanţe ce îi pot chiar tripla contractul. Plus o maşină şi un apartament cu două camere într-o zonă centrală. "Nu ne permitem să-l pierdem pe Kone, s-ar diminua cu 50% forţa noastră de la mijlocul terenului, mergem cu contractul după el, la aeroport, numai să semneze mai repede!", au transmis oficialii din Ştefan cel Mare.


90 de minute a jucat Kone pentru Burkina Faso la Cupa Africii pe Naţiuni, contra Angolei, cu Coasta de Fildeş fiind doar rezervă

6.000 este salariul lunar actual al lui Kone la Dinamo

Azi, cu SV Ried
Dinamo va disputa azi cea de-a doua partidă de verificare din Antalya, după cea pierdută în faţa kazahilor de la Taraz (0-1). Roş-albii vor evolua împotriva lui SV Ried, locul 2 în Austria, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.RO şi în direct pe DigiSport. Ried este un adversar obişnuit al echipelor româneşti, austriecii pierzînd astă-vară cu CFR (0-1), dar învingînd Rapidul (3-0), în 2010.

Anderson pînă la sfîrşitul lunii
Roş-albii au un act semnat cu Vitoria Guimaraes conform căruia "cîinii" pot negocia cu fundaşul stînga Anderson Santana pînă la finalul lui ianuarie. "Cîinii" nu au renunţat la brazilianul de 25 de ani şi vor încerca săptămîna viitoare un ultim asalt pentru aducerea lui Santana în Ştefan cel Mare. Dinamo visează şi la Laszlo Sepsi, de la Timişoara, dar salariul dorit de acesta, 350.000 de euro pe sezon, reprezintă un zid în calea transferului.

Păun şi Muşat costă 80.000 de euro
Mioveniul insistă pentru împrumuturile lui Georgian Păun (26 de ani) şi Nicolae Muşat (25 de ani), însă cei doi nu se înţeleg, momentan, cu argeşenii asupra salariilor. Păun mai are şi alte două variante, mult mai bănoase, din Rusia şi Kazahstan, iar preţul pentru un transfer definitiv este accesibil. Păun a primit foaie din partea clubului conform căreia se poate transfera la orice echipă în schimbul a 50.000 de euro, în timp ce Muşat costă 30.000 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.