Handbal

Danemarca e în finala Euro 2012 de handbal» Vikingii formidabili

Foto: Reuters

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 27 January 2012

Danemarca e prima finalistă de la Euro 2012 după ce a trecut de Spania


Campioană europeană în 2008, Danemarca are şansa să repete performanţa duminică, la Belgrad. Nordicii au învins, în prima semifinală de la Campionatul European, cu 25-24 Spania. Ibericii nu pierduseră nici un meci pînă acum, fiind singura echipă în această postură, în timp ce danezii au ajuns în această fază cu mare, mare noroc, fiind ajutaţi de jocul rezultatelor.

În disputa directă însă, danezii au cîştigat bătălia cu ibericii pentru că au avut un psihic mai puternic. Spania a condus din start, s-a distanţat la trei lungimi de adversari, dar danezii nu au dezarmat. Hansen, Spellerberg, Eggert şi ceilalţi nordici s-au apărat excelent, Landin a făcut şi el minuni între buturi, iar Danemarca a intrat la pauză cu două goluri avans: 12-10.

Nordicii au avut iniţiativa şi în partea a doua, au condus în permanenţă, dar a fost rîndul Spaniei să vină puternic din spate. Mikkel Hansen a fost eroul Danemarcei, înscriind ultimul gol cu 50 de secunde înainte de final. Ugalde Garcia a ratat singur cu Landin la ultima fază şi danezii vor juca a doua finală din istorie la Europene.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.