Tenis

Umbra trofeului » Tecău şi Mattek-Sands luptă duminică pentru titlul de la dublu mixt

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românul şi americanca au trecut ieri în semifinale de cuplul Sania Mirza/Mahesh Bhupathi cu 6-3, 6-3 şi se întîlnesc în ultimul act de la Melbourne cu perechea formată din Elena Vesnina şi Leander Paes


Victoriile se sărbătoresc cu o îmbrăţisare lungă. Fata de 1,68m se ridică pe vîrfuri pentru a ajunge la gîtul băiatului de 1,93m. Ea e blondă şi are jambiere negre şi semne de războinică pe faţă, iar el poartă şapcă, e îmbrăcat în alb şi albastru, e brunet. E a patra oară cînd Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands se îmbrăţisează pe hard-ul albastru de la Melbourne. Aceasta a fost cea mai importantă de pînă acum, cea pentru calificarea în finală, după ce au trecut ieri în penultimul act de indienii Sania Mirza si Mahesh Bhuphati cu 6-3, 6-3. A fost un meci solid, în care Horia Tecău nu şi-a pierdut niciodată serviciul.

"Îmi place să joc cu Bethanie la dublu mixt. E puternică si mă simt ca şi cum aş juca alături de un băiat", a spus românul înainte de a pleca spre Australia. Şi americanca se simte bine pe teren alături de Horia. "Ne înţelegem foarte bine. Horia e un jucător foarte bun şi am foarte multă încredere în el, eu sînt cea care ascultă pe teren, dacă-mi zice să plec spre fileu, plec", a spus ea. În 2011, ei au ajuns pînă în semifinale tot la Australian Open.

În ultimul act, ei vor juca duminică (7:30) împotriva perechii Elena Vesnina/Leander Paes. Indianul, în vîrstă de 39 de ani, are cinci trofee cucerite la dublu mixt. Tecău este primul român care reuşeşte să ajungă într-o finală la Melbourne, fie ea de simplu, dublu sau dublu mixt. Doar Ilie Năstase a reuşit să se impună la dublu mixt în turneele de Mare Şlem, la Wimbledon în 1970 şi în 1972, cu americanca Rosemary Casals. La patru ani de cînd a hotărît să joace doar la dublu, Horia are şansa de a cuceri un trofeu de Grand Slam, lucru pe care nu l-a reusit în 2010 şi 2011 alături de partenerul său, Robert Lindstedt, cînd au disputat finalele la Wimbledon. Aşa că duminică ar putea fi ziua îmbrăţişării victorioase.

Citeşte şi: Cu şosete lungi şi vopsită adesea pe faţă. Aşa joacă excentrica parteneră a lui Tecău

Bethanie, nonconformista
Partenera lui Horia Tecău e faimoasă pentru ţinutele sale atît de diferite de ale celorlalte jucătoare. A introdus pe terenul de tenis jambierele, a purtat auriu, animal print, volănaşe, decolteuri îndrăzneţe, fuste extrem de scurte, bluze care-i lăsau buricul la vedere. Nu există lucru pe care Bethanie să nu-l fi purtat pe teren. Are şi tatuaje şi mai nou nu intră pe teren fără semnele de războinică de pe faţă. La petrecerea de anul trecut de la Wimbledon a purtat o rochie verde aprins cu multe mingi de tenis aplicate, de aici şi numele de "Lady Gaga" a tenisului. Întrebată cu ce o să se îmbrace cu ocazia finalei de la Australian Open, ea a spus: "Chiar mă gîndeam să merg la cumpărături. E greu cînd fac bagajele, pentru că nu pot lua tot ce îmi place, există limită de kilograme".


Români în finalele de Mare Şlem de la dublu mixt
Cîştigători
Wimbledon - Ilie Năstase/Rosemary Casals (1970, 1972)
Finalişti
Roland Garros - Jadwiga Jedrzejowska/Christian Caralulis/(1947)
Roland Garros - Ann Haydon Jones/Ion Ţiriac (1967)
Roland Garros - Florenţa Mihai/Ivan Molina (1977)
Roland Garros - Virginia Ruzici/Patrice Dominguez (1978)
Roland Garros - Virginia Ruzici /Ion Ţiriac (1979)
US Open - Ilie Năstase/Rosemary Casals (1972)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.