Tenis

Azarenka o spulberă pe Şarapova şi triumfă la Australian Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 28 January 2012

Victoria Azarenka a învins-o categoric pe Maria Şarapova, scor 6-3 6-0, în finala de la Australian Open, reuşind să cîştige primul trofeu de Mare Şlem din carieră şi să atingă pentru prima dată prima poziţie din ierarhia WTA.


Şarapova şi Azarenka au trecut în ultimii ani prin transformări. Maria a revenit după o operaţie la umăr care i-a modificat serviciul, de aceea numărul crescut de duble greşeli. Victoria a reuşit să uite de nervi şi să se concentreze pe ce are de făcut. Rusoaica de 24 de ani, a muncit mai mult decît o făcuse, dînd totul pentru a mai ţine un trofeu de Mare Şlem în braţe, înainte de a se opera cîştigase trei.

Rusoaica a început tare meciul, reuşind break-ul încă din primul game. N-a ţinut însă de el şi s-a putut menţine aproape de Azarenka doar pînă la 3-3. Bielorusa a demolat-o pe frumoasa rusoaică, bifînd nu mai puţin de nouă game-uri consecutive. Şarapova a contat în puţine momente în această perioadă, privind fără replică la asediul adversarei.

Duelul ţipetelor a fost tranşat categoric de Azarenka, tenismană care a reuşit să închidă finală cu un al doilea set catastrofal pentru Şarapova, noul lider mondial administrîndu-i rusoaicei un 6-0 fără drept de apel.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.