Liga 1

Speranţa "naţionalei" va avea probleme la echipa de club? Lăcătuş nu agreează jucătorii tineri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 01 februarie 2012

Selecţionat în premieră în lotul României pentru turneul din Antalya, Claudiu Bumba nu mai este sigur de locul de titular nici la echipa de club. Lăcătuş merge doar pe mîna veteranilor


Claudiu Bumba, puştiul de 18 ani de la Tg. Mureş şi cel mai tînăr debutant la naţională de la Balaci încoace, este ameninţat cu banca de rezerve de politica lui Marius Lăcătuş. Fostul antrenor al Stelei este recunoscut că nu promovează jucătorii de perspectivă, Cosmin Matei sau Mihai Răduţ fiind doar doi tineri fotbalişti care au fost trecuţi pe linie moartă pe vremea cînd "Fiara" antrena în Ghencea.
Aduşi de Piţurcă la Steaua, Răduţ a fost titular în debutul campionatului trecut, în timp ce Matei a prins şi el finalurile de meci cu Piţi pe bancă, dar şi în mandatul lui Ilie Dumitrescu. Victor Becali l-a acuzat virulent pe Lăcătuş la acea vreme: "Piţurcă l-a adus pe Matei la Steaua, a jucat şi la Ilie Dumitrescu, iar apoi a venit Lăcătuş şi nu a mai jucat deloc, pentru că lui nu-i plac tinerii. Nu aţi văzut că el foloseşte doar fotbalişti care sînt deja obişnuiţi cu Liga 1?".

În top 5 all-time
La 18 ani şi 22 de zile, Bumba a devenit cel mai tînăr jucător care a debutat la prima reprezentativă în ultimii 38 de ani. Mijlocaşul mureşenilor a intrat în top 5 în acest clasament inedit, depăşindu-l chiar pe Ciprian Marica care a debutat la 18 ani, 1 lună şi 14 zile. Pe primele 4 locuri sînt Graţian Sepi (17 ani, 3 luni, 15 zile), Ilie Balaci (17 ani, 6 luni, 10 zile), Nicolae Kovacs (17 ani, 8 luni, 17 zile) şi Gh. Popescu (17 ani, 10 luni, 14 zile).

Doar 16 meciuri în Liga 1
Bumba a debutat chiar în acest sezon la FCM Tg. Mureş fiind promovat de antrenorul de la acea vreme, Ioan Ovidiu Sabău. Puştiul de 18 ani a evoluat în 16 partide pentru Tg. Mureş, înscriind şi 2 goluri. Prima apariţie în Liga 1 a fost chiar împotriva lui Dinamo, în prima etapă din acest sezon, la 17 ani şi 6 luni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.