Tenis

Horia Tecău explică de ce nu vrea să revină la simplu: "Ar trebui să renunţ la dublu"

Horia Tecău cu trofeul cucerit la Australian Open.

Articol de Bogdan Fechită  —  joi, 02 februarie 2012

Sfătuit de Ilie Năstase şi Ion Ţiriac să joace şi la simplu, Horia Tecău a dezvăluit că nu ia în calcul această schimbare şi a dezvăluit de ce e imposibil să revină la această probă.

"Nu mă mai gîndesc (să revin la simplu, n.r.), pentru că este aproape imposibil. Dacă aş putea să o iau de undeva de la jumătatea drumului, aş face-o, cred. Dar eu trebuie să o iau de la zero, pentru că nu am clasament. Ar trebui să încep cu turnee de 10 -15.000 (euro, n.r.), apoi cu challenger-uri, ceea ce ar însemna să mă rup de dublu. La dublu joc la toate turneele mari, pot ajunge şi la Olimpiadă. Deci cu siguranţă nu mă gîndesc cum să revin la simplu.", a explicat Horia Tecău într-un interviu acordat de doartenis.ro.

Horia Tecău a cîştigat finala de la dublu mixt la Australian Open alături de Bethanie Mattek-Sands şi a ajuns pînă în semifinale la dublu în aceiaşi competiţie alături de suedezul Robert Lindstedt.

Tenismenul român ocupă locul 8 în clasamentul ATP la dublu, iar dacă la finalul turneului de la Rolland Garros se va menţine în primii 10 se va califica la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Oricare ar fi părerea lui Ilie Năstase, eu i-o respect. Poate că dînsul îşi doreşte să mă vadă că joc mai mult la simplu, dar eu ştiu cît de mult am muncit pentru acest trofeu de Grand Slam şi cîţi jucători din lume şi-l doresc. Pentru mine este o realizare excepţională." (Horia Tecău)

"Voi face în continuare pereche cu Mattek-Sands la celelalte turnee de Grand Slam. Sper să fim amîndoi sănătoşi pînă atunci" (Horia Tecău)

Citeşte aici interviul integral oferit de Horia Tecău site-ului doartenis.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.