Campionate

Furtuna din "cazul Terry" a făcut prăpăd în Insulă » Capello şi-a dat demisia!

Fabio Capello a spus "pa" naţionalei Angliei. FOTO Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu numai patru luni înainte de Euro, selecţionerul Albionului le-a trîntit uşa în nas şefilor federaţiei, care îl lăsaseră fără căpitan. Lui Terry, acuzat de rasism, i se retrăsese banderola


Pe 7 ianuarie 2008, Fabio Capello a semnat un contract pe 4 ani şi jumătate cu forul londonez, devenind selecţionerul Angliei. Pe 8 februarie 2012, antrenorul italian şi-a dat demisia! Cînd mai e atît de puţin pînă la Euro.

A fost o săptămînă de calvar dincolo de Canalul Mînecii. Vineri, după ce s-a anunţat că procesul de rasism intentat lui John Terry (Chelsea), jucătorul cu 72 de meciuri pentru echipa Albionului, va începe pe 9 iulie, conducătorii federaţiei au decis: "Din acest moment, Terry nu mai este căpitanul «naţionalei» Angliei, chiar dacă poate fi convocat la turneul final". Pe selecţionerul Fabio Capello nici măcar nu l-au întrebat!

"Nu poate fi pedepsit"
Enervat, orgoliosul antrenor peninsular, în vîrstă de 65 de ani, a avut un schimb de replici dure cu David Bernstein, preşedintele FA. Şi nu s-a oprit aici. Duminică, în timpul unei emisiuni live la postul italian RAI, Capello a fost întrebat dacă a fost de acord cu sancţionarea lui Terry. "Nici vorbă. Nimeni nu poate fi pedepsit înainte de a fi găsit vinovat. Tribunalul va hotărî dacă Terry este sau nu vinovat în acest caz de rasism. Pînă atunci, este căpitanul meu".

La Londra, Bernstein fierbea de nervi. L-a acuzat pe Capello de încălcare a contractului, chemîndu-l de urgenţă la federaţie. Ieri, cei doi s-au întîlnit. Selecţionerul nu a cedat, şi-a susţinut căpitanul pînă la capăt în 70 de minute de discuţii încinse. Văzînd că preşedintele e de neînduplecat în "cazul Terry", Capello a făcut ultimul pas: şi-a anunţat demisia. Care a fost acceptată.

Vine Redknapp?
Favorit să-l înlocuiască pe italian este Harry Redknapp (64 de ani). Managerul lui Tottenham, mereu curtat de FA, tocmai a scăpat de un proces de evaziune fiscală. Şi pare cea mai bună variantă de criză.

32 de milioane de euro a adunat Fabio Capello numai din salariu ca selecţioner al Angliei

66,6% a fost procentul victoriilor obţinute de antrenorul italian pe banca Albionului (42 de meciuri)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.