Campionate

Alergie la Barcelona» Real nu vrea să cedeze ”Bernabeul” pentru finala Cupei

”Santiago Bernabeu” nu a mai găzduit finala Cupei Spaniei din 2007, FC Sevilla - Getafe 1-0

Articol de Constantin Popescu  —  joi, 09 februarie 2012

Rivalitatea dintre Real şi FC Barcelona înregistrează un nou episod. Acum îl provoacă finala Cupei Spaniei, în care catalanii o vor întîlni pe Athletic Bilbao. Federaţia iberică insistă ca respectivul meci să fie găzduit de ”Santiago Bernabeu”. Clubul madrilen nu vrea cu nici un chip aşa ceva.

De ce? În primul rînd pentru că nu doreşte ca marii rivali, în cazul unui triumf, să celebreze exact în fieful ”blanco”. ”Ar fi o mare ruşine pentru noi”, au zis oficialii Realului. În plus, ar putea pune în umbră un eventual succes al trupei lui Mourinho în Champions League, care are finala pe 19 mai. Ultimul act al Cupei va fi fie pe 20 mai, dacă în cel al Ligii nu e implicată nici o echipă spaniolă, fie pe 25 mai.

Totodată, madrilenii vor să plătească Barcelonei, cea care i-a eliminat în ”sferturi”, cu aceeaşi monedă. Gruparea ”blaugrana” nu a acceptat ca finala Cupei din 2004, Real - Zaragoza (2-3 după prelungiri), să se dispute pe ”Camp Nou”, de aceea acel meci a trebuit mutat pe ”Montjuic”, arena de atunci a lui Espanol.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.