Campionate

Ne-au copiat! Osasuna a vopsit terenul la meciul contra Barcelonei

Așa arăta terenul din Pamplona înaintea jocului cu Barcelona

Articol de Constantin Popescu  —  duminică, 12 februarie 2012

Temperaturile sub zero grade Celsius din Pamplona au făcut ca terenul la partida dintre Osasuna şi FC Barcelona (3-2) să se prezinte în condiţii dificile. Pentru a îmbunătăţi situaţia, măcar vizual, conducătorii clubului gazdă au luat o măsură foarte rar întîlnită în fotbal: au vopsit suprafaţa de joc cu verde.

Nu s-a procedat astfel peste tot, ci doar pe alocuri şi mai ales în cele două careuri, unde iarba era foarte rară. ”Nu a fost doar pentru impresie. Am vrut ca astfel să ajutăm şi arbitrii să vadă liniile de marcaj mai bine, şi televiziunile, ca imaginile să fie mai clare”, au explicat oficialii Osasunei.

O asemenea practică s-a aplicat la noi anii trecuţi. Un caz a fost cu gazonul Stelei, vopsit înaintea meciului România - Austria, 1-1 în preliminariile CM 2010, disputată în septembrie 2009. Peste exact doi ani s-a procedat identic la inaugurarea ”Naţional Arena”, înaintea duelului României cu Franţa, din eliminatoriile Euro 2012. Însuşi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a recunoscut: ”S-au pus brazde uscate, apoi s-a dat cu vopsea verde. A fost o escrocherie”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.