Europa League

Twente e maşină de goluri » Vitesse şi Vaslui sînt singurele echipe "iertate" în acest sezon de adversara Stelei

Jucătorii lui Twente se bucură după goluri meci de meci

Articol de Liviu Manolache  —  luni, 13 februarie 2012

Adversara Stelei de joi din Europa League a dovedit în sezonul 2011-2012 o forţă ofensivă de invidiat. Olandezii au terminat doar două jocuri fără gol încasat dintr-un total de 35 de meciuri disputate în campionat, cupă, supercupă şi în întrecerile europene.

În Eredivisie, competiţie unde a înscris de 54 de ori în 20 de etape, doar SBV Vitesse a scăpat fără gol încasat de la atacanţii formaţiei pe care "roş-albaştrii" o vor întîlni joi, partida din 27 noiembrie 2011 din Enschede consemnînd scor alb. Mai îngrijorător este faptul că din cele 19  meciuri în care un jucător de la Twente şi-a trecut numele pe tabelă, în 8 jocuri au punctat de cel puţin 4 ori, de 3 ori chiar în deplasare. "Cel mai nefericit" adversar a fost FC Utrecht, aceştia pierzînd la începutul lunii decembrie cu 6-2 pe teren propriu!

Pentru comparaţie, Steaua a izbutit să marcheze patru goluri doar în poarta Mioveniului, în etapa a 2-a. De la acel meci, bucureştenii au reuşit pe teren doar marei rivale Dinamo să-i înscrie de 3 ori, în rest ei au marcat maxim 2 goluri.

În 3 meciuri din Cupa Olandei, au marcat 13 goluri, cele mai multe încasîndu-le formaţia de amatori Zwaluwen - 8. De asemenea, Twente a înscris şi în ambele meciuri din Supercupă, competiţie pe care a cîştigat-o în iulie 2011 (1-0, 2-1 cu Ajax).

A doua echipă ce a terminat un meci fără să scoată mingea din poartă a fost Vasluiul, în preliminariile UCL, la meciul retur de la Piatra Neamţ, scor 0-0. În această competiţie ei au disputat 4 partide, în care au dat 5 goluri (Twente-Vaslui 2-0, 0-0; Twente-Benfica 2-2, 1-3). În Europa League a avut cel mai bun atac din grupă, al 3-lea dintre toate participantele, cu 14 goluri. Şi aici adversara "roş-albaştrilor" a marcat în fiecare partidă: 4-1, 1-2 cu Wisla, 1-1, 1-0 cu Fulham, 4-1, 3-2 cu Odense.

Vitesse şi Vaslui sînt singurele adversare ale olandezilor ce vor da piept cu Steaua joi care nu au primit gol de la aceştia într-un meci din stagiunea 2011-2012.

89 de goluri au înscris olandezii în cele 33 de partide în care au marcat

Steaua - Twente se va juca joi seară, de la 22:05, în direct pe PRO TV, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.