Europa League

Steaua s-a antrenat azi în balon

Steliştii s-au antrenat în condiţii bune, feriţi de ninsoarea de afară

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 februarie 2012

Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, a explicat cum a decurs şedinţa de pregătire de astăzi a "roş-albaştrilor", efectuată în premieră în balon, pe un teren sintetic care îi aparţine fostului antrenor al lui Dinamo, Ioan Andone.

"A fost cea mai bună soluţie să ne antrenăm în balon. Cred că am cîştigat această zi, s-au pregătit foarte bine băieţii. Calitatea gazonului este foarte bună, este aprobată de FIFA şi diferenţa nu este foarte mare faţă de iarbă. Sinteticul e aprobat chiar şi pentru meciurile oficiale din cupele europene.

Ţinînd cont de condiţiile de afară, a fost cea mai bună soluţie, mai ales că terenul are dimensiuni destul de mari, are o lungime de aproape 70 de metri. În mare parte, s-au putut face toate exerciţiile pe care Ilie Stan şi le-a propus. Jucătorii au folosit ghete turnate, în Olanda şi în Italia, mai nou, se joacă pe astfel de suprafeţe.

Se lucrează acolo unde antrenorul crede că trebuie accentuat, nu neapărat fizic, ci tactic, fazele fixe... Sîntem pe ultima sută de metri înaintea jocului cu Twente. Mai avem două antrenamente, mîine şi poimîine, vă daţi seama că nu poţi face mare lucru acum. Important e să nu pierzi antrenamentul şi echipa să fie în ton. Miercuri vom face antrenamentul oficial afară, la Mogoşoaia. Cel mai probabil, aşa vor proceda şi cei de la Twente.

Dacă vom putea, vom merge la Mogoşoaia zilele următoare, dacă nu, vom rămîne în balon. Încă nu s-a luat o decizie, să vedem ce se va întîmpla afară. Au mai fost cazuri de acest gen, am jucat pe zăpadă cu Juventus, îmi aduc aminte. Nu am ştiut pînă în ultima clipă dacă vom juca. Juventus abia a aterizat la Bucureşti", a spus Narcis Răducan la "Versus", pe GSP TV.

Steaua - Twente se va juca joi seară, de la 22:05, în direct pe PRO TV, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.