International   •   Europa League   •   steaua - twente, joi, 22:05, pro tv şi livetext pe gsp.ro

Antrenamente ca amatorii! Programul făcut de staff şi vremea proastă au transformat pregătirea Stelei într-un fiasco

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor   —  marți, 14 februarie 2012

Steliştii se schimbă la Mogoşoaia, merg în Herăstrău să se pregătească pe un teren de minifotbal, după care se întorc cu autocarul la vestiare

Steaua a petrecut iarna mai mult prin zăpadă şi prin balon decît pe terenuri normale! "Sper să avem unde ne antrena, că altfel se alege praful de tot ce am realizat!", gîndea Ilie Stan în momentul în care a revenit din Antalya. Adică acum cinci zile. Stan n-a scăpat de ce s-a temut, fiindcă îşi pregăteşte echipa pentru meciul tur al "16"-imilor Europa League pe un teren de minifotbal din Herăstrău.



Vestiarul e la Mogoşoaia

Terenul e lung de 70 de metri şi lat de 50 de metri, deci sub dimensiunile unuia omologat pentru meciuri oficiale de fotbal, care măsoară 105 metri pe lungime şi 68 de metri pe lăţime. Pe el, Ilie antrenează ce a amînat să facă în Antalya: "Am lăsat unele aspecte tactice, inclusiv fazele fixe, să le lucrăm la Bucureşti, fiindcă în Turcia eram spionaţi de adversari". "Majoritatea exerciţiilor s-au putut face şi pe acest teren sintetic, dar nu tot ce ne-am propus" a fost concluzia staff-ului după antrenamentul de ieri.



Dimensiunea redusă a terenului nu constituie singura problemă şi unicul element straniu din programul pe care îl urmează Steaua pînă la meciul de joi. Cum nu există un vestiar potrivit la sintetic, echipa s-a schimbat la Mogoşoaia, de unde a plecat în Herăstrău. S-a antrenat acolo şi a revenit la balonul din parc. Şi la fel va proceda şi astăzi.



Şi Poiana a comprimat programul

În afara ameninţării spionilor, la care s-a referit Ilie, el a lăsat o parte a pregătirii pentru Bucureşti şi din cauza numărului redus de antrenamente pe care le-a avut în Antalya. Din 17 zile petrecute acolo, în 6 a avut programate meciuri amicale. În total, au existat în jur de 20 de şedinţe de pregătire normale, adică exceptîndu-le pe cele de refacere de după jocuri. Doar atît în cinci săptămîni, de cînd s-a reunit echipa! Asta şi fiindcă prima parte a pregătirii s-a consumat în Poiana Braşov, unde au existat exclusiv alergări prin zăpadă şi lucru în sala de forţă, timp de nouă zile. Cît a durat programul din intersezon al lui Ilie Stan, Twente a jucat trei meciuri în campionatul intern, toate pe teren propriu, dintre care a cîştigat două şi a pierdut unu.



15 kilometri parcurg steliştii de la vestiar la terenul de antrenament, adică între Mogoşoaia şi balonul din Herăstrău



"Antrenamentul în balon a fost cea mai bună alegere, în situaţia asta. E important că echipa îşi păstrează tonusul. S-au făcut faze fixe şi exerciţii tactice"

Narcis Răducan, manager sportiv Steaua



"Trebuie să privim partea bună: la cum e vremea, nici nu mai contează că Twente e favorită!"

Raul Rusescu, atacant Steaua



"A fost bine că am putut lucra cu mingea. Suprafaţa e una bună, fiindcă iarba artificială e pusă pe nisip, nu pe beton. Eu zic că a fost un antrenament bun"

Ilie Stan, antrenor Steaua



Au schimbat crampoanele

Ca să se adapteze la terenul artificial, steliştii şi-au pus ghete cu crampoane turnate, din plastic. Conducătorii cred că suprafaţa diferită de cea naturală nu constituie o problemă importantă. "În Serie A se joacă inclusiv pe gazon artificial, iar UEFA a omologat astfel de suprafeţe şi pentru partide din cupele europene", a explicat managerul Răducan. Novara e singura formaţie din prima ligă italiană care-şi dispută jocurile de pe teren propriu pe teren artificial.



"Era prea frig în camere!"

Aşa cum Gazeta de ieri a anunţat în exclusivitate, între Ilie Stan şi jucătorii săi a avut loc un conflict sîmbătă în cantonamentul de la Mogoşoaia. Brandan şi compania au refuzat să intre în cantonament, iar Stan a confirmat informaţia: "Era prea frig în camere şi atunci i-am lăsat acasă. I-am chemat duminică dimineaţa înapoi la 9:00, iar toţi au ajuns mai devreme cu o oră, deşi vremea era una extrem de rea".



"Şi 0-0 e bun!"

Golgeterul Stelei, Raul Rusescu, spune că Twente e o echipă care are şi lipsuri: "Am văzut meciurile lor. Olandezii formează un team OK, au mijlocaş care-i trimite pase foarte bune lui De Jong, dar au şi mari probleme în defensivă. E bun şi 0-0, dar ideală ar fi o victorie. Nu cred că Twente e favorită, mai ales la cum e vremea în acest moment!".



Bilete pentru retur: 15 euro

Fanii Stelei care vor să însoţească echipa în returul de la Enschede, de pe 23 februarie, îşi pot procura tichete pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. Acestea costă 15 euro în peluză, unde va sta galeria roş-albaştrilor, dar sînt disponibile şi bilete la tribuna I contra sumei de 90 de euro. Tichetele se pot achiziţiona de la sediul ARCOM, între orele 11:00 şi 15:00. Plata se face doar în euro, iar un suporter poate cumpăra doar 4 bilete.



"10.000 de euro să treacă de Twente!"

Gigi Becali a anunţat că prima pentru a se califica în "optimi" este asemănătoare cu aceea pentru calificarea din faza grupelor. "Jucătorii vor primi 10.000 de euro, fiecare, dacă trecem de olandezi. Eu cred că sînt bani importanţi. Dar nu asta e grija principală a jucătorilor, ei evoluează pentru ei şi pentru viitor, nu neapărat pentru bani!", a declarat patronul roş-albaştrilor.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.