Liga 1

DNA are gata un dosar-bombă pe mafia pariurilor: "Va fi cutremur!"

Mircea Sandu evită deocamdată să vorbească public despre noua anchetă DNA

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mircea Sandu i-a avertizat deja pe conducători: "Aveţi grijă ce faceţi! Jucători, preşedinţi, samsari de la toate eşaloanele se află în vizorul DNA şi al Poliţiei. Se strîng dovezi, vor dispărea mulţi!". Avertismentul a fost dat luni, la întrunirea şefilor din L2.

Fotbalul românesc stă pe un nou butoi cu pulbere: DNA se află pe finalul anchetei într-un dosar vizînd mafia pariurilor! Cercetările durează de peste un an de zile, procurorii ar fi cules deja numeroase mărturii şi indicii, care ar putea dinamita primele două ligi. "Cît de curînd vor începe şi audieri spectaculoase", au precizat surse apropiate anchetei.

"Sesizaţi, chiar şi fără dovezi!"
Un semnal concret s-a dat chiar luni, la sediul FRF. La o întrunire cu şefii din divizia secundă, Mircea Sandu i-a avertizat direct pe preşedinţi, arătînd că e în cunoştinţă de cauză cu amplul demers DNA: "E în desfăşurare o mare anchetă la nivel naţional. Se strîng date, informaţii, vor dispărea multe personaje din tot fotbalul nostru". Şi i-a îndemnat pe participanţi să sesizeze meciurile suspecte, "chiar şi în lipsa dovezilor".

Anexe speciale în noile contracte
"Acest lucru ne va ajuta foarte mult în propriile noastre investigaţii", i-a încurajat şi generalul Ioan Hurdubaie, şeful Comisiei împotriva Trucării Meciurilor. Şi o primă decizie: cluburile din L2 vor avea obligaţia să filmeze toate meciurile, pentru ca imaginile să fie folosite drept eventuale probe.

În plus, din vară, toate contractele, de la preşedinte pînă la ultimul angajat, vor trebui să conţină o anexă prin care fiecare se obligă să nu joace la pariuri, sub sancţiunea excluderii din club.

"Am cazuri concrete!"
A existat şi un oficial care a recunoscut în şedinţă că are date concrete. E vorba despre Dan Hotico de la FC Baia Mare, care a explicat, ieri, pentru GSP: "Am avut un grup de jucători, în sezonul 2009-2010, care se ocupau de trucarea de meciuri, direct, pe bani cash. I-am dat pe toţi afară. Nu vreau să dau încă nume, dar am să predau dovezile organelor de anchetă".

"Au fost preşedinţi care s-au plîns că jucătorii se înţeleg între ei şi strică meciurile. I-am îndemnat să spună tot ce ştiu din timp, ca să nu ajungem mai tîrziu de rîsul Europei" (Ioan Hurdubaie, preşedinte Comisia împotriva Trucării Meciurilor)

"Nu am cunoştinţă ca la liga întîi să existe cazuri sau suspiciuni cu meciuri trucate la pariuri" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.