Transferul lui Michel Platini creează un trident ofensiv la Dinamo, asemănător cu cel din sezonul 2006-2007, cînd roş-albii au ieşit campioni. Adus cu eforturi de la ŢSKA Sofia, Platini poate juca acelaşi rol pe care l-a avut Ionel Ganea în sezonul în care a fost folosit alternativ de Rednic alături de Dănciulescu şi Niculescu în atacul "cîinilor"
Mircea Rednic a introdus atunci o metodă inedită. Deşi folosea doar 2 atacanţi în acelaşi timp pe teren, Niculescu, Dănciulescu şi Ganea erau consideraţi toţi 3 titulari, chiar dacă la fiecare meci, unul dintre ei rămînea pe bancă, prin rotaţie.
Situaţia de acum, după transferul lui Platini, seamănă foarte mult cu cea din sezonul 2006-2007, cînd dinamoviştii au triumfat în campionat. Liviu Ciobotariu i-ar putea folosi alternativ pe Dănciulescu, Niculae şi Platini în ofensivă, avînd în vedere că sistemul 4-4-2 preferat de tehnician nu-i dă posibilitatea să facă loc încă unui atacant.
Atacantul brazilian se aseamănă cu Ionel Ganea şi prin stilul său, puternic şi agresiv. Platini a practicat capoeira, un gen de arte marţiale
Trio-ul a înscris număr record de goluri
"Găselniţa" lui Mircea Rednic a dat roade. Practic, Dinamo se baza atunci pe reuşitele celor 3 atacanţi. Împreună, aceştia au înscris 47 de goluri din totalul de 63:
Claudiu Niculescu: 18 goluri
Ionel Dănciulescu: 15 goluri
Ionel Ganea: 14 goluri
Pînă acum, Niculae şi Dăciulescu se apropie lejer de aceste cifre. "Săgeată" e golgeterul Ligii 1, cu 14 goluri, iar "Danciu" are deja 8.
{{text}}