Liga 1

Platini e noul Ganea » Ciobi ar putea prelua metoda cîştigătoare a lui Rednic: 3 super-atacanţi folosiţi alternativ

Ciobotariu ar putea folosi metoda lui Rednic pentru a-i împăca atît pe Platini, cît şi pe Dănciulescu şi Niculae

Articol de Mădălin Răureanu  —  miercuri, 15 februarie 2012

Transferul lui Michel Platini creează un trident ofensiv la Dinamo, asemănător cu cel din sezonul 2006-2007, cînd roş-albii au ieşit campioni. Adus cu eforturi de la ŢSKA Sofia, Platini poate juca acelaşi rol pe care l-a avut Ionel Ganea în sezonul în care a fost folosit alternativ de Rednic alături de Dănciulescu şi Niculescu în atacul "cîinilor"

Mircea Rednic a introdus atunci o metodă inedită. Deşi folosea doar 2 atacanţi în acelaşi timp pe teren, Niculescu, Dănciulescu şi Ganea erau consideraţi toţi 3 titulari, chiar dacă la fiecare meci, unul dintre ei rămînea pe bancă, prin rotaţie.

Situaţia de acum, după transferul lui Platini, seamănă foarte mult cu cea din sezonul 2006-2007, cînd dinamoviştii au triumfat în campionat. Liviu Ciobotariu i-ar putea folosi alternativ pe Dănciulescu, Niculae şi Platini în ofensivă, avînd în vedere că sistemul 4-4-2 preferat de tehnician nu-i dă posibilitatea să facă loc încă unui atacant.

Atacantul brazilian se aseamănă cu Ionel Ganea şi prin stilul său, puternic şi agresiv. Platini a practicat capoeira, un gen de arte marţiale

Trio-ul a înscris număr record de goluri

"Găselniţa" lui Mircea Rednic a dat roade. Practic, Dinamo se baza atunci pe reuşitele celor 3 atacanţi. Împreună, aceştia au înscris 47 de goluri din totalul de 63:

Claudiu Niculescu: 18 goluri
Ionel Dănciulescu: 15 goluri
Ionel Ganea: 14 goluri

Pînă acum, Niculae şi Dăciulescu se apropie lejer de aceste cifre. "Săgeată" e golgeterul Ligii 1, cu 14 goluri, iar "Danciu" are deja 8.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.