Tenis

Niculescu şi Halep sînt în “optimi” la Doha » Fete pe val

Monica Niculescu va întîlni un adversar accesibil în turul 3. FOTO Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Monica a trecut de a opta jucătoare a lumii, Vera Zvonareva, iar Simona de Iveta Benesova


Româncelor le place în însorita Doha. După spadasinele care au ocupat locul al treilea cu echipa în etapa de Cupă Mondială din Qatar, a venit rîndul jucătoarelor de tenis să se bucure de gradele cu plus de acolo. Ieri, Monica Niculescu şi Simona Halep şi-au cîştigat dreptul de a evolua în turul al treilea la turneul cu premii de 2.168.400 de dolari.

Monica a reuşit să ajungă acolo după ce adversara sa, Vera Zvonareva, a abandonat la scorul de 7-5, 3-2 în favoarea româncei. A opta jucătoare a lumii nu s-a recuperat complet după accidentarea la şold pe care a invocat-o şi săptămîna trecută la Pattaya în faţa Soranei Cîrstea. Abandonul rusoaicei a însemnat cel de-al doilea succes al Monicăi în faţa jucătoarelor de Top 10, după ce în 2011 o învinsese pe Na Li la Beijing. Niculescu va lupta pentru un loc în "sferturi" cu Katerina Bondarenko, locul 90 WTA.

Simona a dublat succesul din primul tur în faţa Danielei Hantuchova cu cel de ieri obţinut în partida cu cehoaica Iveta Benesova, de care a trecut cu 6-4, 6-4. "E una dintre cele mai mari victorii ale carierei mele. Am simţit unele dureri la piciorul drept, dar am continuat să lupt", a spus Halep, după meciul cu slovaca Hantuchova. Simona a trecut din nou peste dureri şi a obţinut ieri cel mai bun rezultat într-un turneu Premier. Lucrurile se complică pentru ea, în turul trei urmînd s-o întîlnească pe învingătoarea din partida Victoria Azarenka-Mona Barthel.

22.000 de dolari vor primi pentru accederea în turul al treilea la Doha Simona Halep şi Monica Niculescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.