Europa League

McClaren chiar e coşmarul Stelei » Doar Olăroiu a cîştigat în faţa lui

Cosmin Olăroiu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 februarie 2012

Duelul dintre Steaua şi Twente de aseară (0-1) a fost al 5-lea meci jucat între echipa roş-albastră şi o formaţie pregătită de englezul Steve McClaren

. VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI!

Primele jocuri au fost cele din 2006, din semifinalale Cupei UEFA, atunci cînd Steaua a ratat la mustaţă prezenţa în  ultimul act al competiţiei. După 1-0 la Bucureşti, trupa antrenată de Cosmin Olăroiu s-a recunoscut învinsă şi eliminată în ultimul minut al partidei de pe "Riverside", deşi a condus cu 2-0 (3-0 la general) în debutul jocului. Middlesbrough a cîştigat cu 4-2 în Anglia şi a mers în finală, pe care a pierdut-o cu scorul de 0-4.

În 2009, McClaren se afla tot pe banca lui Twente, iar cele două jocuri din grupa H a Europa League s-au încheiat la egalitate, 0-0 la Enschede şi 1-1 la Bucureşti. La Steaua antrenor era Mihai Stoichiţă. Fenerbahce şi Twente au fost echipele care au obţinut calificarea în primăvara europeană.

Aşadar, meciul tur din semifinalele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006, rămîne singurul succes al unui antrenor român în faţa unei echipe pregătite de McClaren, însă Ilie Stan are şansa de a-şi lua revanşa în partida retur, de săptămîna viitoare.

Partida retur dintre Twente şi Steaua se va disputa joia viitoare, la Enschede, cu începere de la ora 20:00, în direct pe PRO TV, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.