Liga 1

Iureş la Comitet Executiv al FRF » Dragomir a obţinut înjumătăţirea baremurilor arbitrilor, Crăciunescu a blocat aducerea brigăzilor străine

Crăciunescu şi Dragomir au avut discuţii aprige la ultimul Comitet Executiv al FRF.

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şeful LPF şi cel al arbitrilor au acaparat şedinţa de ieri a Comitetului Executiv. Problema arbitrilor străini pentru liga întîi va fi reanalizată după primele 5 etape, dacă vor fi minimum 10 meciuri date peste cap de brigăzile româneşti.

"Meci" greu în Comitetul Executiv de ieri: Mitică Dragomir contra lui Ion Crăciunescu. Din 5 ore, 4 au fost rezervate "războiului" dintre cluburi şi arbitri. Iar şeful LPF şi-a impus punctul de vedere, cu 6 voturi pentru, o abţinere şi 3 împotrivă (Crăciunescu, Gh. Constantin, D. Costin): baremurile brigăzilor de la Liga 1 au fost înjumătăţite!

Şeful CCA îl dă în judecată pe Mitică
Crăciunescu a izbucnit: "E inadmisibil! Aşa ceva nu s-a întîmplat nicăieri în Europa!". Şi l-a ameninţat pe Dragomir că-l dă în judecată: "Am deja 39 de cazuri în care, înainte de meciuri, arbitrii au fost făcuţi hoţi şi în toate felurile de conducători. Comisia de Disciplină a Ligii trebuia să le ia în discuţie, dar şeful Ligii nici n-a vrut să le înregistreze. Îl dau în judecată pentru abuz în serviciu!".

Şi, în şedinţă, Dragomir l-a contrat iar pe Crăciunescu: "Dacă eşti aşa viteaz, ia spune ce-i cu semnul ăla de pe faţă?". Crăciunescu a comentat sec: "Nu ştiu ce a vrut să zică".

"O să-l sfătuiesc pe Teo să renunţe"
Liga n-a izbutit însă să impună arbitri străini încă de la reluarea sezonului. Mircea Sandu a lăsat totuşi o portiţă deschisă pentru finalul campionatului: "După cinci etape, reanalizăm!". Asta dacă vor exista minimum 10 meciuri cu probleme majore de arbitraj în primele 45 de partide din retur.

Iar intenţia lui Crăciunescu de a interzice membrilor CCA să mai aibă copiii arbitri a rămas deocamdată în suspans.

Şeful "cavalerilor" a punctat însă că "o să fac o modificare chiar în regulament. În termen de 5 ani, ori membrii CCA renunţă la funcţii, ori copiii lor la arbitraj. O să vorbesc şi eu cu Teo, am să-l sfătuiesc să se lase".

2.400 de lei va fi noul barem pentru "centralii" din Liga 1, care cîştigau pînă acum 4.700 RON pe partidă: asistenţii vor lua 1.575 de lei în loc de 3150

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.