Liga 1

Bourceanu, un căpitan contestat » Gladiator numai cu Helmuth!

Bourceanu nu a sărit în ajutorul colegilor săi nici la Ploieşti, cînd un suporter l-a lovit pe Galamaz

Articol de Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Căpitanul i-a transmis preşedintelui prin Narcis Răducan că vrea o discuţie lămuritoare, din cauza unor declaraţii făcute de fosta mare glorie. Alex a primit banderola de la Becali, dar statutul lui e pus la îndoială din interiorul şi din afara clubului.

Bourceanu s-a implicat ca să-i reproşeze lui Duckadam nişte declaraţii în care acesta îl critica pe Tătăruşanu. E, practic, prima iniţiativă importantă pe care o are ex-jucătorul Politehnicii Timişoara de cînd a ajuns la Steaua şi a fost numit căpitan printr-o decizie a lui Gigi Becali. Au existat însă mai multe situaţii în care statutul lui a fost contestat, uneori chiar de către oameni din echipă.
Ironii de la Dodel

Ilie Stan i-a lăsat banderola lui Bourceanu după ce a preluat echipa, dar şi-a propus "să-l fac mai rău un pic". N-a reuşit. În timpul stagiului din Poiana Braşov, Cristi Tănase a rîs de căpitanul lui. "Fă-i o poză lui Bourceanu, că uite, el e mereu primul la alergări", le-a strigat Dodel fotografilor. "Decarul" era supărat că Alex ţinuse neapărat să-l depăşească la un test fizic de rezistenţă dat cu o zi înainte. N-a existat nici o replică a lui Alex, un lider lipsit de influenţă într-o echipă în care vestiarul e dominat de străinii Geraldo, Brandan şi Iliev.

L-a şocat pe Ion Marin
Steaua s-a intersectat recent în aeroport cu Ion Marin. Majoritatea jucătorilor nu l-au recunoscut pe fostul antrenor al lui Dinamo, aşa că el a putut să asiste fără să vrea la unele discuţii dintre ei. Uimit de ce a auzit, a mers la Ilie Stan: "Mă Ilie, nici noi nu eram genii la 20 şi ceva de ani, da' parcă ăştia de azi sînt de pe altă lume! După ce l-am auzit pe Bourceanu vorbind, chiar nu mă mai mir că joacă aşa cum joacă! Nu-mi vine să cred ce minte are!". "E un tip ciudat. Au fost momente în care l-am surprins înjurîndu-se singur! Adică merge şi vorbeşte cu el: «Boule! Tîmpitule!». Se ceartă singur!", povestesc colegi ai lui Alex.

Gladiator spectator
Alte secvenţe pentru care Bourceanu a primit critici au fost cele în care colegi ai lui erau implicaţi în altercaţii pe teren şi el n-a intervenit. Ultima oară în amicalul cu Kuban, în care Tatu a fost lovit de cîţiva ruşi nervoşi cînd jocul era oprit. "Calm! Calm!", a strigat Bourceanu, aflat lîngă brazilianul agresat de adversari. Unul dintre steliştii din "generaţia Rădoi" a comentat momentul: "Mirel ar fi sărit între ei fără să mai apuce să strige vreun cuvînt! Odată, la un amical cu Steaua Roşie, şi-a luat cîteva de la Zigici, fiindcă intervenise într-o altercaţie. Sîrbul era uriaş şi ar fi bătut jumătate de echipă dacă şi-ar fi pus mintea, dar lui Rădoi nu i-a fost frică. Sigur că-l priveam altfel văzîndu-l dispus să rişte să mai ia şi şuturi în fund pentru noi!".

Duckadam dă înapoi
Preşedintele dezvăluise că Tătăruşanu a refuzat să rămînă în cantonament la Mogoşoaia înaintea jocului cu Twente, motivînd că patul din camera lui e prea mic. Asta i-a enervat pe Bourceanu şi pe alţi jucători. "Eu am făcut declaraţia pînă să se joace meciul. Dar fiindcă Tătăruşanu a fost acuzat pentru golul luat, ea a fost folosită în urma înfrîngerii. În locul lui Ciprian, şi eu m-aş fi supărat", a comentat Duckadam ieri la GSP TV.

"Narcis Răducan mi-a transmis înaintea amicalului cu Juventus, de sîmbătă, că Bourceanu vrea o discuţie cu mine. Îi înţeleg că sînt supăraţi, dar eu n-am criticat după meciul cu Twente pe nimeni!" (Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua)

"D-aia nu mai poate Duckadam, că s-au supărat Bourceanu şi Tătăruşanu! Lasă că-i zic eu lui Tătăruşanu, atunci: "Nu mai dormi, că apără Stanca în locul tău!"" (Gigi Becali, patron Steaua)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.