Liga 1

Bakaj la Odessa » Dinamo l-a împrumutat pe albanez pînă la vară

În urmă cu fix un an, Bakaj a fost cumpărat de la Dinamo Tirana pe 300.000 de euro. FOTO Alex Nicodim

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mijlocaşul de 24 de ani va fi cedat sub formă de împrumut la Cernomoreţ pînă la vară, în schimbul a 50.000 de euro


În ianuarie 2011, cînd Elis Bakaj a fost transferat de la Dinamo Tirana, roş-albii sperau că el va fi playmaker-ul care va lumina jocul echipei. Cu evoluţii oscilante, dar şi chinuit de accidentări musculare sau la genunchi, albanezul nu a demonstrat că îi poate lua locul lui Cătălin Munteanu ori a lui Marius Alexe. Acum, cu noile achiziţii, Tameş, Curtean, Strătilă şi Matei, Bakaj avea şanse minime de a mai bifa minute în tricoul alb-roşu.

Dinamo i-a căutat în ţară un club unde să evolueze pînă la vară, pentru a-şi reveni din punct de vedere sportiv, dar şi fizic după o accidentare ce l-a ţinut două luni pe tuşă. Astra Ploieşti şi FCM Tîrgu Mureş au fost interesate, dar singura ofertă concretă a sosit ieri, de la Cernomoreţ Odessa. Ucrainenii, locul 11 în prima ligă, au solicitat un transfer temporar pe un an, dar roş-albii au transmis că sînt dispuşi să-l lase doar pînă în iunie în schimbul sumei de 50.000 de euro. Azi sau mîine, dacă nu vor interveni probleme majore, Elis va pleca spre Odessa pentru a semna actele. La Cernomoreţ, el va fi coleg cu Lucian Burdujan, care a marcat de 4 ori în 11 meciuri în sezonul de toamnă.

1 gol a marcat Bakaj pentru Dinamo în cele 11 meciuri disputate în acest sezon, în Liga 1

S-a păcălit la bani
Cernomoreţ îi va suporta lui Bakaj salariul pe care îl cîştigă în prezent în Ştefan cel Mare. Albanezul are un contract de 8.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanţă. Supărător pentru Elis este că, în momentul în care a acceptat să joace în România, a renunţat la bani în speranţa că Dinamo va fi o rampă de lansare spre fotbalul din Occident. La Tirana, Elis cîştiga 10.000 de euro lunar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.