Europa League

A doua minune împlineşte 25 de ani! » Azi se face un sfert de veac de cînd Steaua a cîştigat Supercupa Europei

Componenţii echipei care au cucerit Supercupa Europei.

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La nouă luni după ce luase Cupa Campionilor Europeni, Steaua a învins-o pe Dinamo Kiev cu 1-0 fără Duckadam şi Ienei, dar cu Iordănescu antrenor şi Hagi jucător.

Cu fix 25 de ani în urmă, Steaua reuşea a doua sa mare performanţă din istoria clubului: cucerirea Supercupei Europei. Pe 24 februarie 1987, la Monte Carlo, roş-albaştrii învingeau cîştigătoarea Cupei Cupelor, Dinamo Kiev, antrenată de marele Valeri Lobanovski.

Deşi trecuseră doar 9 luni de la momentul Sevilla '86, Steaua s-a prezentat la Supercupă fără eroul Duckadam, care se operase la umăr, dar şi fără Emeric Ienei, cel care îi predase ştafeta lui Iordănescu. În plus, l-a avut în teren pe Hagi, care a îmbrăcat în premieră tricoul roş-albastru în acel joc cu Dinamo Kiev.

Imediat după întoarcerea echipei de la Monte Carlo, Steaua a fost primită de familia Ceauşescu pentru a fi felicitată. Dintre cei care au jucat atunci, astăzi antrenează ca "principali", secunzi, la unele grupe de copii şi juniori sau în administraţia FRF sau a altor cluburi următorii: Stîngaciu, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Boloni, Hagi, Balint, Lăcătuş şi Piţurcă, fără angajamente în fotbal fiind Bărbulescu, Lucian Bălan, Tudorel Stoica şi Majearu, dar şi Iordănescu, care a ales postul de senator.

Caseta meciului de la Monte Carlo

Steaua - Dinamo Kiev 1-0
A marcat: Hagi (44) / Spectatori: 9.000

Steaua: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84 Balint) - Lăcătuş (89 Majearu), Piţurcă. Antrenor A. Iordănescu

Dinamo Kiev: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78 Morozov) - Belanov (51 Mihailicenko), Blohin. Antrenor V. Lobanovski

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.