Diverse

VIDEO Înainte să-i tăiaţi capul lui Tătăruşanu, vedeţi ce portari mari au făcut gafe imense

Fabien Bartez este unul dintre marii portari ai Franţei, însă e celebru şi pentru greşelile sale incredibile

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 februarie 2012

Greşeala de la Bucureşti şi cea de la Enschede au făcut din Ciprian Tătăruşanu oaia neagră ;) a echipei lui Gigi Becali. Mulţi au sărit la gîtul portarului roş-albaştrilor, iar Gigi Becali a declarat nici mai mult nici mai puţin decît că este "dispus să pierd un milion şi jumătate de euro, dar te nenorocesc şi pe tine". Au fost şi voci, gen Cîrţu, Dragomir, care au spus despre Tătă că nu trebuie considerat vinovat unic.

În meciurile cu Twente, Tătăruşanu a greşit la golul de pe teren propriu, cînd Ola Jon a lobat mingea peste el, şi la Enschede, cînd a alunecat şi le-a oferit balonul olandezilor.

În fotbal însă astfel de gafe nu sînt atît de rare cum par la prima vedere. Aşa cum un penalty se mai şi ratează, aşa şi portarii sînt vinovaţi de goluri primite. Iar printre ei avem nume mari ca Barthez, Schmeichel, Casillas, Shilton, Victor Valdes, Higuita, Kahn, Zoff.

Există astfel de "eroi" şi  în Liga 1. Coman, într-un Rapid-Steaua, 2-3, a dat pe lîngă minge, Zapata, în Dinamo-Steaua, 2-1, i-a fost furat balonul de sub nas de Andrei Cristea, sau Tibi Lung, la un Dinamo-Steaua, 3-2, cînd a băgat în poartă o centrare a lui Fl. Petre. Şi ei au fost vinovaţi de goluri care şi-au îngropat echipele în meciuri importante.

Printre puţinii dintre cei prezenţi la meci care nu au rîs de Tătăruşanu cînd a alunecat a fost "principalul" lui Twente, Steve McClaren, cel care în 2008, pe vremea cînd era selecţioner al Angliei, a fost îngropat de Robinson într-o partidă Croaţia-Anglia 2-0. Meci care i-a grăbit plecarea de la naţională. Vezi VIDEO la finalul articolului.

Sorin Cîrţu, spune că aşa ceva se poate întîmpla, "Ciprian a avut un ghinion imens la mingea aia", iar alţii o dau pe cele sfinte, ca Gigi Becali: "cînd eşti tartor şi faci şedinţe în vestiar dînd staff-ul afară din cameră, Dumnezeu nu doarme şi te pedepseşte".

Vezi mai jos VIDEO cu cîteva faze celebre în care portarii au gafat incredibil.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.