Nationala

Intră Speedy Gonzales! » Grecu e surpriza pregătită de Piţurcă pentru amicalul cu Uruguay

Fundașul stînga Constantin Grecu, 23 de ani, de la U Cluj, va susține miercuri examenul de maturitate la ”națională”: titular cu Uruguay

Articol de Justin Gafiuc, Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Apărătorul originar din Craiova deţine recordul de viteză la testele date de-a lungul vremii de actualii internaţionali. E mai rapid chiar şi decît Torje! Grecu l-a impresionat pe selecţioner în stagiul din Antalya, unde a debutat în amicalul România - Turkmenistan 4-0.

Victor Piţurcă scoate din joben încă un fotbalist tînăr pe care îl propune curajos în "naţionala" pe care o construieşte pentru calificarea la Euro 2016. Noul pariu al selecţionerului se numeşte Constantin Grecu, fundaşul stînga de 23 de ani de la U Cluj, care s-a comportat bine la debutul său la lot, fiind folosit cîte 90 de minute în amicalele din Antalya, cu Turkmenistan (4-0) şi cu Krivbas Krivoi Rog (2-1).

"Vreau să-l testez pe Grecu şi cu Uruguay, pentru a-l vedea cum se descurcă şi contra unor adversari puternici", a explicat Piţi neconvocarea titularului Răzvan Raţ, 31 de ani.

"Are viteză şi capacitate de efort bune"
Antrenorii care au lucrat cu Grecu sînt convinşi că acesta are calităţile necesare pentru a le ţine piept superatacanţilor uruguayeni Cavani, Forlan sau Suarez. Petre Grigoraş, care l-a avut elev la Pandurii Tîrgu Jiu, l-a caracterizat astfel: "Este unul dintre cei mai buni fundaşi stînga din Liga 1. Din păcate, l-am pierdut, a plecat la bani mai mulţi. Este stîngaci veritabil, piciorul drept îl foloseşte mai rar. Are viteză şi capacitate de efort foarte bune şi centrează bine. Atuul lui e că are o viteză de reacţie deosebită, care îl ajută să revină repede în duelurile unu contra unu sau cînd mai face cîte o greşeală de plasament".

"Ştie toate secrete jocului de bandă"
Constantin Grecu este lăudat şi de fostul său tehnician, Paul Răducan, care l-a şlefuit de la 13 ani la Şcoala de fotbal "Gică Popescu": "A fost un copil serios şi a progresat permanent. Talentul şi viteza au fost calităţile pe care şi-a consolidat ascensiunea. De mic i-a plăcut să joace în bandă. Nu l-am lăsat însă numai la «fundăşie». Pentru a nu stagna din punct de vedere tehnic, l-am pus să joace şi mijlocaş stînga, astfel a învăţat cum să facă un marcaj, dar şi cum să procedeze cînd trece dincolo de mijlocul terenului".

Are 8,62 secunde pe 3x30 m!
Constantin Grecu provine dintr-o familie bună şi mai are două surori mai mari, Amelia şi Anca, ambele avocate. Tatăl fotbalistului, colonel în rezervă, povesteşte: "Am fost mentor, valet şi îndrumător pentru Junior, cum îi spun eu lui Costi. Viteza o moşteneşte de la mine, am făcut 12 ani atletism. Deţine recordul de viteză la loturile de juniori, cu 8,62 secunde pe 3x30 metri. După el e Torje, cu 8,68 secunde". Părintele i-a transmis un mesaj fiului său pentru confruntarea cu Uruguay: "Mult succes, tinere, şi mai mult curaj!".

"Calităţile fizice îl impun pe Grecu la echipa naţională. Sper să fie o surpriză la fel de plăcută ca şi Chiricheş. Piţurcă l-a monitorizat şi vara trecută la amicalele Pandurilor din Austria" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

CV - Constantin Grecu

Vîrsta: 23 de ani
Născut la Craiova, 6 august 1988
A jucat la: Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" (1995-2007), Energia Rovinari, Liga 3 (2007), Pandurii Tîrgu Jiu (2007-2011), U Cluj (2011 - în prezent)
Meciuri/goluri în Liga 1: 78/0
Selecţii/goluri la "naţională": 1/0
Selecţii/goluri la juniori U17: 4
Selecţii/goluri la tineret U21: 1

Citeşte interviul luat de Gazeta lui Grecu: ”Îmi place să fiu ofensiv”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.