Altele

Tratament stomatologic special pentru sabreri: "Dinţi albi avem, motiv să zîmbim ne mai trebuie!"

Articol de Mirela Neag  —  joi, 01 martie 2012

Scrimerii Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hănceanu şi Tiberiu Dolniceanu au participat ieri la o şedinţă de albire a dinţilor.

Mihai Covaliu şi-a răsfăţat ieri elevii cu un program mai special. Le-a oferit lui Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hănceanu şi Tiberiu Dolniceanu o şedinţă de albire a dinţilor, ca urmare a unei acţiuni de promovare dintre FR Scrimă şi SmileBox.

Trei dintre sabreri au venit total relaxaţi. "Hai, Zalo, mai cu curaj!" şi "Zalo, vezi că o să fie cu anestezie! O să ne facă injecţie!" Aşa l-au încurajat colegii pe Florin Zalomir, singurul mai crispat dintre ei. "Am făcut cunoştinţă cu scaunul şi freza de la stomatologie şi am prins teamă. În plus, nu am avut noroc nici de o dantură grozavă", a explicat sabrerul care în finala mondială din 2009, pe echipe, a cucerit medalia de aur, dar a rămas fără un incisiv.

"Tratamentul nu este dureros", le-au explicat imediat gazdele. Cei patru au fost invitaţi să se aşeze fiecare pe cîte un scaun şi, după ce le-a fost curăţată dantura, li s-au aplicat proteze cu substanţe speciale, cu care au stat în gură trei şedinţe a cîte 15 minute fiecare. Primul care a terminat tratamentul a fost Dolniceanu. "Chiar că am dinţii mai albi! Motiv să zîmbim ne mai trebuie acum!", a exclamat acesta, referindu-se la Jocurile Olimpice de la Londra, la care au obţinut calificarea în urmă cu o săptămînă. "Ne-am pregătit dantura pentru a putea muşca mai bine din medalia olimpică", a spus şi Rareş Dumitrescu, care nu merge la Londra doar de dragul de a participa. "Nu vreau să-mi iau doar treningul de Olimpiadă şi atît. Merg cu gîndul de a urca pe podium", a adăugat vicecampionul mondial din 2009. "Dinţii mei o să fie mai strălucitori decît medalia olimpică de aur", s-a auzit şi Hănceanu, medaliat cu bronz la CM 2010.

Antrenorul Mihai Covaliu le-a mai pregătit o surpriză băieţilor săi. "Încă nu le-am spus, dar le-am luat bilete la meciul de fotbal România-Uruguay. Este un meci de văzut", a mărturisit campionul olimpic de la Sydney 2000.

"Pentru toţi este o premieră. Nici unul nu a mai făcut tratament de albire a dinţilor. Şi eu aş fi făcut dacă nu aş avea montat aparatul dentar fix!" (Mihai Covaliu, antrenor lot olimpic de sabie)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.