Nationala

Concluziile lui Piţurcă după amicalul cu Uruguay: "Avem calitate, lipseşte experienţa"

Piţurcă este mulţumit de rezultatul obţinut de jucătorii săi în amicalul cu Uruguay.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piţurcă spune că e mulţumit de atitudinea echipei şi de rezultat, dar e dezamăgit că ”naţionala" a avut iarăşi un început slab de partidă.

- Domnule Piţurcă, mulţumit cu 1-1?

- Echitabil. Mă îngrijorează însă faptul că iar am luat gol repede şi am avut încă un început de meci slab după cele cu Belgia şi Grecia. Repriza a doua am controlat şi am marcat. Per ansamblu, evoluţia României a fost bună şi îmi dă speranţe pentru viitor. Avem calitate, dar ne mai trebuie experienţă. Voi continua căutările de jucători şi la următoarele amicale cu Elveţia şi Austria.

- Mutu cum vi s-a părut?
- În general sînt mulţumit de el. A făcut şi faza defensivă de multe ori. L-am şi felicitat, fiindcă la club nu face asta. Ştiu că îi e greu! L-aş fi schimbat şi pe el la pauză, dar cîţiva jucători au acuzat probleme medicale şi n-am vrut să risc. Goian voia să-l schimb, Torje a făcut cîrcei, Latovlevici s-a accidentat şi el.

- Ce s-a întîmplat cu Grecu?
- M-a supărat accidentarea lui, era important să-l văd cum se descurcă la acest nivel. S-a întîmplat la o mişcare în finalul încălzirii, probabil, şi din cauza emotivităţii.

- Cum vi s-a părut atmosfera? Ce credeţi despre incidente?
- N-am văzut nimic, nici n-am auzit. Mi-a plăcut atmosfera creată de spectatori, dar mă aşteptam ca stadionul să fie arhiplin la un meci cu Uruguay.

"Avem nevoie de atitudinea pe care am avut-o în campania de calificare la Euro 2008. Vreau să-i văd pe jucătorii mei la fel ca pe Cavani, care a făcut deposedări în careul lor" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Torje a jucat extraordinar în repriza secundă, dar se vede că nu evoluează la Udinese. Se sufocase la un moment dat, dar şi-a revenit. Ar fi fost rezervă dacă nu se accidenta Nicoliţă" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.