Liga 1

Gazonul a cedat! » Terenul de joc de pe ”Cluj Arena” arată deplorabil

Gazonul de pe Cluj Arena arată ca un maidan plin de bălți decît ca un teren de fotbal

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pentru ca meciul cu Steaua de săptămîna viitoare să se poată desfăşura în condiţii normale, iarba va fi protejată cu o prelată specială.

5 luni! Atît a rezistat gazonul de pe "Cluj Arena", pentru care autorităţile locale au plătit peste 100.000 de euro. La 10 zile distanţă de meciul cu Steaua, terenul e imbibat cu apă, extrem de moale şi nu poate găzdui un meci în condiţii optime. "În acest moment, această suprafaţă de joc nu este propice performanţei. Gazonul cedează, se rupe, apa bălteşte pe el şi nu ştiu dacă s-ar putea juca. Am primit asigurări că se va face tot posibilul ca terenul să arate bine pentru meciul cu Steaua", a menţionat directorul sportiv al Universităţii, Felix Grigore. "Am fost în inspecţie, atît eu, cît şi staff-ul tehnic, am văzut cu toţii gazonul şi nu arată bine deloc. Există posibilitatea ca anumite părţi din zona careurilor de 6 metri să fie schimbate", s-a plîns şi Cosmin Irimieş, directorul executiv al clujenilor.

Prelată pentru protecţie
Firma care se ocupă de administrarea stadionului a comandat o prelată specială pentru a mai proteja din dezastrul care se prefigurează deja. "Abia spre sfîrşitul săptămînii viitoare vom putea da un verdict despre starea gazonului pentru meciul cu Steaua. De acum funcţionează la parametri normali sistemul de încălzire. Suprafaţa de joc va fi acoperită cu o prelată specială asemănătoare celei de pe Naţional Arena. Depinde şi de vreme cum va arăta terenul la jocul Universităţii cu Steaua", a menţionat Mircea Crăciun, reprezentantul firmei care s-a ocupat de montarea gazonului.

Cristescu şi Galamaz au prins lotul
Ionuţ Badea a decis să-l includă în lot pe mijlocaşul Marian Cristescu pentru meciul de astăzi din Giuleşti. Ex-braşoveanul şi-a revenit greu după contuzia suferită la gambă în cantonamentul din Antalya şi a efectuat doar alergări pe parcursul săptămînii. Badea speră să-l poată folosi cîteva minute în repriza secundă. Rezervă în Giuleşti va fi şi George Galamaz, care revine şi el după o accidentare.

550.000 de euro a fost decontul pentru lucrările la gazon, inclusiv instalaţia de drenaj

35.000 de euro au fost costurile reale ale gazonului, dar s-a emis o factură de 100.000 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.