Box

Biletul cîştigător pentru Ward » Bute se Bate cu Froch cu gîndul la campionul din SuperSix

Lucian Bute aşteaptă meciul cu Carl Froch.

Articol de Mihaela Simion  —  sâmbătă, 03 martie 2012

Lucian Bute nu se sperie să-şi înfrunte adversarul în Anglia, chiar la el acasă. Îşi pune în joc pentru a zecea oară titlul mondial IBF, pe 26 mai, la Nottingham, în faţa lui Carl Froch.

După două luni de aşteptări şi de negocieri, Lucian Bute şi-a aflat, în mod oficial, adversarul, ziua şi oraşul în care va boxa cu centura mondială pe masă. Pe 26 mai, la Capital FM Arena, din Nottingham, românul îl va înfrunta pe Carl Froch (34 de ani), finalistul turneului SuperSix, cel care a fost desemnat şi challenger obligatoriu pentru titlul IBF al categoriei supermijlocii.

Premieră după 8 ani
Provocat de mai multe ori de declaraţiile jignitoare făcute de britanic la adresa sa, Lucian Bute (32 de ani) a acceptat ca meciul să aibă loc chiar acasă la adversar pentru a pune capăt oricăror speculaţii legate de valoarea adversarilor şi de faptul că românul a boxat aproape de fiecare dată doar în ţara de adopţie. Principalul obiectiv pentru 2012 al campionului mondial rămîne obţinerea unui acord pentru o confruntare cu Andre Ward, americanul care deţine două centuri mondiale, WBA şi WBC.

"Dacă trebuie să trec de Carl Froch pentru a ajunge în ring cu Ward, atunci asta voi face. Dacă trebuie să merg în Anglia, asta se va întîmpla. Americanul este prioritatea pentru finalul anului, iar meciul cu Froch poate fi biletul pentru rezolvarea problemei", a declarat Bute, care nu a mai luptat pe teren propriu din noiembrie 2004, atunci cînd a disputat cel de-al optulea meci la profesionism, în SUA.

Declaraţii agresive
Deşi în ultimele luni Carl Froch (28 victorii şi 2 înfrîngeri) l-a atacat pe român neîncetat, mărturisind că "o confruntare cu el nu ar fi cine ştie ce mare lucru pentru mine, ar fi un meci uşor", britanicul şi-a schimbat părerea acum, cînd Lucian a acceptat să meargă în Anglia. "Lucian Bute este, probabil, unul dintre cei mai buni boxeri străini care vor veni în Marea Britanie. Este deţinătorul centurii IBF şi este neînvins", a declarat britanicul care acum cîteva luni explica că lui Bute "nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru că nu a boxat cu nimeni mare".

Invincibil acasă
Obişnuit cu atmosfera incendiară realizată de publicul canadian, Lucian Bute va boxa pentru prima dată în faţa unui public care îi va fi ostil. Cu o capacitate de aproape 12.000 de locuri, Capital FM Arena din Nottingham va fi un adevărat vulcan la ora meciului. Sala a fost construită în 2000 şi, de atunci, a găzduit o serie de evenimente importante, printre acestea şi o parte din confruntările lui Carl Froch. Britanicul a boxat de 13 ori la Nottingham, cîştigînd toate partidele, nouă victorii obţinîndu-le înainte de limită.

Promovare în trei ţări
Meciul dintre Lucian Bute şi Carl Froch va avea parte de un amplu turneu de promovare. Cei doi pugilişti vor susţine mai multe conferinţe de presă, acestea urmînd să aibă loc în Canada, Anglia, dar şi în România. După cantonamentul din SUA şi săptămînile de antrenament care vor urma la Montreal, Bute ar putea veni la Bucureşti alături de adversarul său pentru a promova meciul.

"Suporterii lui Froch vor trăi cea mai mare decepţie. Centura IBF va face drum dus-întors Montreal-Nottingham" (Lucian Bute, campion mondial IBF)

"Dacă Bute se consideră cel mai bun boxer, acesta a fost cel mai bun lucru pentru el, să vină să lupte la Nottingham. Sînt convins că oamenii îl vor primi cu braţele deschise, doar pînă cînd va începe să meargă spre ring" (Carl Froch, finalist SuperSix)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.