Auto

FOTO Ea este Dacia Lodgy! » Primele imagini de la prezentarea oficială de la Geneva

Articol de Valentin Damian  —  marţi, 06 martie 2012

Salonul Auto de la Geneva, cel mai luxos show al vedetelor auto şi primul mare eveniment auto al anului, a avut pe ordinea de zi şi prezentarea Daciei Lodgy.

Întîiul monovolum din istoria mărcii fusese dezvăluit pînă azi doar în varianta de competiţie Dacia Lodgy Glace, pilotată de Alain Prost în Trofeul Andros.

Au fost comunicate preţurile viitoarelor modele Lodgy. Acestea încep de la 9.500 de euro cu tot cu TVA pentru modelul Acces de 1,6 l, 85 CP, 5 locuri şi ajung pînă la 14.700 euro inclusiv TVA pentru versiunea Laureate de 1,5 l DCI, 110 CP, 7 locuri.

Se fabrică doar în Maroc

Targetul pentru Lodgy este unul clar: Europa de Vest. De altfel, ea va fi vîndută şi pe pieţele emergente sub marca Renault, iar în Marea Britanie ar putea purta logo-ul "By Renault". Lodgy nu va fi fabricat la fabrica din Mioveni, ci la Tanger, în Maroc, uzina din Africa avînd o capacitate de producţie mult mai mare faţă de cea de lîngă Piteşti. Liniile de producţie din Mioveni nu suportă fabricarea simultană a mai mult de 6 modele diferite, iar Lodgy este deja maşina cu numărul 7 din gamă.

Lodgy are o lungime de 4,5 metri, cu 30 de centimetri mai lung decît un Logan şi va fi oferită în versiuni cu 5 şi, respectiv, 7 locuri.

Înaintea Daciei Lodgy, a avut loc prezentarea Ford B-Max, maşină ce va fi produsă la uzinele de la Craiova. Click aici pentru galeria foto de la lansarea B-Max

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.