Stranieri

Nu mai contează nici la Cesena » Jumătate de normă pentru Mutu

Mutu (dreapta, în duel cu Marco Motta) nu s-a trezit încă după amicalul cu Uruguay foto Agerpes

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 07 martie 2012

Fluierat din start de tifosi, nervos şi fără chef, atacantul român a fost spectator în teren o repriză, obligîndu-l pe antrenor să-l schimbe în pauză la 0-0 cu Catania.

Pauza forţată dictată de antrenorul Beretta după escapada din Bucureşti nu i-a servit lui Mutu. Revenit între titulari, atacantul român nu a putut scoate Cesena din seria neagră (cinci eşecuri la rînd!). "Lanterna" a remizat ieri acasă (0-0) cu Catania, într-un joc restanţă amînat de două ori din cauza zăpezii, şi e din ce în ce mai aproape de Serie B.

Mai mult, n-a rămas în teren decît 45 de minute, fiind schimbat la pauză! Semn că, după recenta excludere din lot cu Fiorentina, nu a înţeles nimic nici din ultimatumul presei locale "Luptă sau lasă-ne!".

Nervos, a început cu un cot aplicat lui Bellusci. Fanii l-au luat imediat în primire şi l-au fluierat în minutul 12 la o banală pasă greşită. Mutu s-a văzut timid la finalizare (20) cu un cap anemic mult pe lîngă poartă. Atmosfera s-a aprins imediat, după ce Pudil a luat "roşu" şi Beretta a fost expediat în tribună!

În zece oameni, Cesena a suferit mai tare, iar Adrian a rămas la vestiare! Nemulţumit de Mutu, Beretta i-a mai dat o lecţie dură şi l-a înlocuit pe "decarul" său cu un puşti de 18 ani. Mijlocaşul Tommaso Arrigoni, care nu evoluase decît 14 minute în acest campionat!

7 pase bune din 10, un şut, un dribling şi două dueluri cîştigate din 6 a fost bilanţul lui Mutu în 45 de minute cu Catania
28 de zile au trecut de la ultimul gol marcat la Cesena de Mutu, care a deschis scorul la 2-3 cu Lazio

Beretta: "Mutu s-a accidentat"

Antrenorul "Briliantului" a pus la finalul meciului decizia de a-l schimba pe român pe seama unei probleme medicale. "Înlocuirea lui Mutu nu a fost tactică, el a avut o problemă la aductori. Mutu a făcut un meci bun, făcusem deja o schimbare, nu mai voiam, dar am fost obligat, la fel ca şi în cazul lui Santana", a precizat Beretta.

A mai ieşit la pauză

Meciul cu Catania a fost al doilea în care Mutu n-a prins decît 45 de minute la Cesena. A păţit-o şi la 1-5 cu AS Roma. La fel de slab a evoluat pe 21 ianuarie, pe "Olimpico", diferenţa fiind că atacantul Cesenei a solicitat singur schimbarea la pauză, la 0-3. Şi i-a explicat lui Daniele Arrigoni că nu poate da randamentul dorit, iar antrenorul de atunci l-a retras imediat pe bancă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.