Liga 1

Stan şi Ciobotariu preferă acelaşi sistem tactic » Asemănări şi deosebiri în jocul Stelei şi al lui Dinamo

Ilie Stan şi Liviu Ciobotariu preferă sistemul 4-4-2

Articol de Mădălin Răureanu  —  Thursday, 08 March 2012

Pe Dinamo şi Steaua le despart 8 puncte, dar Ilie Stan speră să recupereze diferenţa. Atît antrenorul Stelei, cît şi Liviu Ciobotariu au folosit acelaşi modul tactic de la primul meci pe banca echipei pe care o antrenează. Ce asemănări şi ce deosebiri sînt între 4-4-2-ul lui Stan şi cel al lui Ciobi

Asemănări:
- mijlocaşii laterali sînt toţi dreptaci. Rusescu, Chipciu pe dreapta sau Tănase, Florin Costea pe stînga sînt mijlocaşi laterali de picior drept. Aceeaşi situaţie e şi la Dinamo. Alexe sau Curtean pe stînga, Rus sau Strătilă pe dreapta folosesc rar piciorul stîng.

- ambii antrenori folosesc două vîrfuri clasice. Cuplul Dănciulescu şi Niculae au făcut legea pînă acum în Liga 1 şi ambii sînt atacanţi centrali. Chiar dacă la Steaua Tatu nu e tipul vîrfului clasic, brazilianul are acelaşi rol ca şi colegul său din atac, fie Rusescu, fie Nikolici. Dinamica în joc a cuplului Niculae-Dănciulescu se aseamănă mult cu cea a cuplului Tatu-Rusescu.

- Kone şi Bourceanu sînt închizătorii de neînlocuit. Cînd nu joacă cei doi, Dinamo şi Steaua suferă. Atît africanul, cît şi căpitanul steliştilor sînt greu de înlocuit. Rolul jucat de ei ca pavăză în faţa apărării, dar şi agresivitatea i-a făcut vitali pe Kone şi Bourceanu pentru echipele lor.

Deosebiri:
- Cătălin Munteanu e playmakerul lui Dinamo, Steaua n-are nici unul. Munteanu a reuşit 9 pase de gol în tur, în timp ce liderul la acest capitol în tabăra rivalilor e transferatul Brandan, cu 3. Ilie Stan a încercat la Mioveni să-l responsabilizeze pe Tănase cu acest rol, trecîndu-l în centru. Rezultatul? Dodel a fost printre cei mai slabi stelişti şi va reveni în bandă.

- Ciobotariu a creat un joc dependent de un mijlocaş central creativ, Steaua e mai degrabă dependentă de agresivitatea lui Bourceanu. Munteanu sau Tameş au un rol special în jocul lui Dinamo. Playmakerul are libertatea de a se deplasa stînga-dreapta şi de a dicta tempoul în jocul roş-albilor. La Steaua, după plecarea lui Brandan, Bourceanu nu ştie încă ce pereche "de încredere" va avea în centrul liniei de mijloc.

- Niculae şi Dănciulescu sînt liderii de necontestat, la Steaua nu s-a remarcat nimeni la acest capitol. Veteranii Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu fac legea pe teren, dar şi în vestiarul "cîinilor". Bourceanu a fost ales căpitan al Stelei de către Gigi Becali, dar în cadrul lotului mai influent a devenit în ultimul timp Florin Costea, deşi olteanul a fost protagonistul mai multor scandaluri în turul de campionat.

Echipa tip a lui Ilie Stan, 4-4-2: Tătăruşanu - Martinovici, Chiricheş, Geraldo, Pîrvulescu - Chipciu, Prepeliţă, Bourceanu, Fl. Costea - Rusescu, Tatu

Echipa tip a lui Ciobotariu, 4-4-2: Bălgrădean - Luchin, Grigore, Moţi, Scarlatache - L. Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, Niculae

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.