Auto

Maria de Villotta, prima femeie pilot din Formula 1 după 7 ani

Maria de Villota a moștenit pasiunea pentru F1 de la tatăl său

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 08 March 2012

Femeile se reîntorc la volanul bolizilor din Formula 1. Momentul este prilejuit de alegerea spaniolei Maria de Villota ca pilot de încercare la scuderia Marussia.

"Sunt foarte fericită. Este o oportunitate fantastică să lucrez într-o echipă de Formula 1 şi să câştig experienţă care să mă ajute să progresez în carieră. Aştept cu nerăbdare prima cursă din weekendul viitor. Îmi poate fi de folos pentru ambiţiile mele de a concura în Formula 1”, a zis blonda de 32 de ani.

Fiică a fostului pilot de formula 1 Emilio de Villota, Maria a participat la diferite categorii auto din 2001 încoace. Între aceastea, Formula 3 spaniolă, cursa de 24 de ore de la Daytona şi Superleague Formula. Ea fusese testată anul trecut de cei de la Lotus Renault, dar n-a fost promovată.

Maria de Villato nu este prima femeie pătrunsă vreodată în F1. Calea a deschis-o Maria Teresa de Filippis. Italianca a avut şansa sa în 1958 şi 1959, cînd a luat parte la 5 Grand Pix-uri. Două decenii mai tîrziu, englezoiaca Divina Galica s-a descurcat mai greu, calificîndu-se la 3 GP între 1976 şi 1978.

Cele mai bune rezultate le-a realizat Lella Lombardi. Italianca a disputat 12 GP, iar cea mai bină clasare, locul 6, a fost la Marele Premiu al Spaniei din 1975, la volanul unui bolid March. Ultima femeie din F1 fusese Katherine Legge, din Anglia, care a condus o Minardi în 2005. Tot ca pilot de încercare

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.