Box

Froch vrea bani ca să vină în România pentru a promova meciul cu Bute

30 de victorii din tot atîtea posibile a obţinut Lucian Bute la profesionalism.

Articol de Mihaela Simion  —  vineri, 09 martie 2012

Adversarul lui Bute, britanicul Carl Froch, nu acceptă să vină în România ca să promoveze disputa din 26 mai decît dacă va primi o sumă consistentă de bani.

Meciul Carl Froch-Lucian Bute, pentru titlul mondial IBF, e bătut în cuie. Se va disputa pe 26 mai, la Nottingham, acasă la fostul campion WBC.

Înaintea meciului însă, Interbox a gîndit o promovare a disputei, pe lîngă Nottingham şi Montreal, şi la Bucureşti, în ţara de origine a lui Bute, boxerul care are o mare priză la public în România. "Şi Lucian vrea acest lucru, el şi-a dat deja acordul să vină în România, Interbox nu se opune. Problemele sînt legate de Froch, pentru că acesta a solicitat o sumă de bani. Şi nu ştiu dacă putem să o dăm, că iar ne sare toată presa în cap", a declarat preşedintele FRB, Rudel Obreja.

Se mută pe Meadow Lane Stadium?
Deşi era programat iniţial în Capital FM Arena, o sală de 12.000 de locuri, britanicii se gîndesc să mute confruntarea Bute-Froch pe Meadow Lane Stadium, arena de 20.000 de locuri a echipei de ligă a treia Notts County. Asta pentru că interesul şi cererea de bilete sînt mari, iar cei doi pugilişti îşi doresc un meci în aer liber.

Pînă atunci, promotorii celor doi pugilişti s-au înţeles pentru turnee de promovare a galei la Nottingham, pe 19 martie, şi la Montreal, pe 21 martie. Bute se va întoarce apoi, pe 22 martie, în Florida, la West Palm Beach, acolo unde se pregăteşte înaintea fiecărui meci.

Înţelegere cu Showtime
Bute mai are contract pentru un singur meci cu televiziunea americană Showtime. Cei de la Showtime nu au fost însă de acord să preia acest meci, fiind deranjaţi de fusul orar dintre Europa şi America, dar şi pentru că îşi doreau un adversar american pentru Bute, vorbindu-se aici despre Andre Direll. În aceste condiţii, Interbox şi Showtime au convenit ca partida să nu intre în clauza contractuală, urmînd ca abia disputa viitoare a lui Bute să fie difuzată de televiziunea americană. Întîlnirea Bute-Froch va fi preluată, cel mai probabil, de SkySports.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.