Liga 1

După 15 ani » Atît a trecut de la ultima victorie a Petrolului în Giuleşti

Răchită speră să dea lovitura diseară şi în calitate de antrenor al Petrolului

Articol de Cătălin Popescu, Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ultima victorie a Petrolului în Giuleşti a reprezentat şi meciul de adio pentru Răchită în tricoul ploieştenilor, înainte de transferul în Ghencea.

Rapidul n-a mai pierdut acasă cu Petrolul din sezonul 1995-1996, cînd "lupii galbeni" s-au impus în Giuleşti cu 1-0, graţie golului marcat de Adrian Toader, în minutul 9! Partida a reprezentat ultima apariţie în tricoul "găzarilor" pentru Valeriu Răchită, actualul tehnician al prahovenilor, care a şi pasat decisiv la reuşita lui Toader. A doua zi, Vivi a semnat cu Steaua, iar în Giuleşti a sosit Daniel Pancu, cel care avea să ajungă un simbol pentru alb-vişinii! Atacantul, atunci în vîrstă de 19 ani, a fost adus de Copos, care s-a enervat din cauza lipsei de eficacitate a atacanţilor din lot.

Deşi a strîns în 36 de întîlniri disputate pe terenul giuleştenilor doar 4 victorii, în 25 de partide impunîndu-se giuleştenii, Petrolul le-a administrat bucureştenilor cea mai severă înfrîngere suferită pe teren propriu din istoria clubului! În 1963, Rapidul lui Valentin Stănescu a fost umilit acasă cu 0-6 de formaţia pregătită la vremea aceea de Ilie Oană. De atunci, alb-vişiniii au mai pierdut o singură dată acasă la şase goluri diferenţă, în 1989, împotriva Stelei (2-8)! Totuşi, întîlnirea nu s-a disputat în Grant, ci pe fostul "23 August".

"Mereu vreau victoria, însă cu Rapid m-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate. Pentru asta, trebuie neapărat să marcăm măcar o dată. Am văzut de 5 ori meciul lor cu U Cluj, le ştiu atuurile dar şi slăbiciunile. Sper să profităm" (Vivi Răchită, antrenor Petrolul)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.