Liga 1

FOTO A fost audiat cel mai important martor în cazul "Mită pentru arbitri" » "Trec pe la Corpodean că vine acum Moşul" :)

+11 Foto
Azi a fost o nouă înfăţişare în cazul "Mită pentru arbitri". foto: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 martie 2012

Azi a fost audiat cel mai important martor în cazul "Mită pentru arbitri", în care Cornel Penescu e acuzat că ar fi oferit sume de bani unor arbitri pentru a favoriza pe FC Argeş. Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi a povestit anchetatorilor cum a început povestea cu "racolarea" arbitrilor

"Dl. Penescu m-a întrebat dacă ştiu arbitri cu care se poate vorbi pentru meciurile lui FC Argeş şi dacă pot să-i pun în legătură cu Liviu Făcăleaţă(n.r. fost director al societaţii PIC)", şi-a început dispoziţia Ianovschi. Apoi a continuat:
"Am vorbit cu Bogaciu, Corpodean, Martiş şi cu Serea. Cu Bogaciu eram în relaţie de prietenie mai vechi, am fost şi la nunta lui, iar înaintea partidei FC Argeş - U Craiova, pe care urma s-o arbitreze, a venit la mine acasă. I-am spus că va veni şi Făcăleaţă. Ştiu că Făcăleaţă şi Bogaciu se cunoaşteau înainte de a se întîlni la mine acasă.

"Vine Moşul la Corpodean"
Ianovschi a relatat un episod în care Făcăleaţă i-a cerut să-l pună în legătură cu arbitrul Corpodean pentru a-i oferi acestuia un cadou:
"În preajma Crăciunului 2008, m-a sunat Făcăleaţă să mă roage să-l pun în legătură cu Corpodean. El se ducea la Oradea şi dorea să treacă în drum pe la locuinţa domnului Corpodean. Mi-a spus aşa: Vreau să trec pe la Corpodean că vine acum Moşul. Ulterior, Făcăleaţă mi-a spus că e ok cu Bogaciu şi cu Corpodean".

Moment în care Penescu, prezent în sală, a reacţionat rîzînd: "Să ne zică şi cum ducea Moşul, cu renii?".

Aurelian Bogaciu a arbitrat meciul FC Argeş - Craiova 1-1, şi e acuzat că ar fi luat mită 5.000 de euro pentru acest meci.

Sorin Corpodean e acuzat că ar fi avantajat, în schimbul mitei, pe FC Argeş la un meci din 2008 (partida incriminată este FC Vaslui - FC Argeş, scor 0-1, disputată în 19 octombrie 2008). Corpodean ar fi luat 15.000 de dolari de la Liviu Facăleaţă, persoana de încredere a lui Cornel Penescu.

Arestat în primăvara lui 2009 şi acuzat apoi că a dat mită mai multor arbitri şi şefilor acestora, Cornel Penescu a ieşit de după gratii în ianuarie 2010, fiind judecat în stare de libertate. Conform DNA, Cornel Penescu i-ar fi dat lui Constantin Gheorghe, şef al CCA la acea vreme, 290.000 de lei pentru a delega arbitri care s-o favorizeze pe FC Argeş. DNA a mai arătat că Penescu a plătit, în perioada octombrie-decembrie 2008, aproape 60.000 de dolari unor arbitri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.